Ми у Facebook
14.04.2023, 09:56

Швидко й дуже смачно: Хачапурі з сиром у духовці

Грузинська випічка - це дуже смачно, ситно й ароматно. Хто ж не любить гарячі хачапурі з сиром, що тягнеться... Приготуйте цю смакоту вдома!
Для приготування одного хачапурі вам знадобиться:

150 г молока;
1 ст л цукру;
1 ч л сухих дріжджів;
1 ч л солі;
1 яйце + 1 для змащення;
300 г борошна;
2 ст л олії;

Начинка:
200 гр сиру сулугуні (може бути й чедер, чи моцарела).

Спосіб приготування:

1. У молоко додати цукор, сіль, дріжджі, яйце та борошно, вимісити, додати олію і замішати. Покласти тісто в змащену олією миску та накрити харчовою плівкою, лишити на 1 годину в теплі.
2. Поки тісто розстоюється, натерти сир сулугуні.
3. Тісто підійшло, я ділю його на 2 частини, так як робила подвійну порцію, розкатую руками, кладу сир (трохи сиру залишаю, щоб посипати хачапурі зверху) і формую пиріг. Перевертаю на пергамент і перекладаю на деко. Ще трохи, перед цим, розкатавши.
4. Змащую яйцем, посипаю залишками сиру, роблю маленькі дірочки посередині і випікаю при 190 градусах до рум‘яного кольору.
5. Готовий хачапурі щедро змащую вершковим маслом.





На правах реклами