Ми у Facebook
23.05.2023, 09:19

Проточні фільтри для води: що це та як вибрати пристрій

Чиста та безпечна питна вода — життєво важливе джерело для нашого організму, хоча і є однією з найважливіших глобальних проблем сьогодення. Загрози для якості води, такі як хімічні забруднення, бактерії, віруси та інші шкідливі речовини, стають все більш поширеними, що вимагає ефективних методів очищення перед споживанням. Для покращення ситуації можна купити проточні фільтри, які є одними з кращих способів для забезпечення хорошої якості питної води в домашніх умовах.

Проточні фільтри: що це


Проточний фільтр — це сучасна система очищення води, яка складається з трьох колб та спеціальної пластини (кронштейна), на яку вони кріпляться. Цей пристрій призначений для встановлення під мийкою, а на його поверхні розміщений зручний кран, що дозволяє подавати очищену воду.

Такі пристрої мають свої переваги:

• легкість у догляді;
• доступна ціна;
• компактність;
• хороша якість очищення;
• простота монтажу.

Ключовою складовою конструкції є картриджі. Вони виконують основну функцію очищення рідини в системі. У воді можуть бути різноманітні домішки (пісок, глина, іржа, мул), а також підвищений вміст хлору та заліза. За допомогою підібраних картриджів систему приладу можна налаштувати для оптимального очищення води, яка подається у ваше житло.

Як правильно вибрати проточний фільтр


Існують декілька основних типів такого пристрою:

• пом’якшувачі води;
• фільтри зворотного осмосу;
• стаціонарні варіанти з механічним очищенням.

Вибір методу очищення залежить від типу забруднення, яке ви хочете усунути. Наприклад, для видалення великих часток, таких як пісок або іржа, нерідко використовують механічні фільтри. Цей тип зазвичай складається з колби, яку встановлюють у водопровідну трубу для проточної води. У колбі розміщений картридж, який затримує частки забруднення. Однак варто пам'ятати, що самі пристрої потребуватимуть періодичної заміни.



Якщо вам потрібно забезпечити пом'якшення води для ванни, може знадобитися таке обладнання. Ця модель не лише усуває великі частки і важкі метали з води, але й видаляє різні солі, які можуть бути шкідливими для організму. Пропускна здатність пристрою зазвичай становить близько 1,5 метра кубічного на годину.

Модель зворотного осмосу забезпечує очищення рідини на молекулярному рівні. За допомогою мембранного фільтру відбувається її повна «стерилізація». Проте важливо враховувати, що він вимагає значно більше проточної води для процесу очищення. Наприклад, для отримання одного чистої рідини може бути витрачено 4 л, які виливаються в каналізацію. Після такої «стерилізації» рекомендується провести мінералізацію.






На правах реклами