Равіолі - М’ясні квадратики «Ситний привіт»: найкращий домашній рецепт
Для тіста:
- 2 склянки цільнозерновий борошна;
- 3 домашніх яйця;
- 4 ст. ложки води;
- 20 г оливкової олії;
- сіль за смаком.
Для ситної начиночки:
- 300 г говядинки;
- 100 г шпинату;
- 1 щепоточка меленого мускатного горіха;
- трохи пір’я зеленої цибульки;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
Для поливання:
- 350 г томатів очищених від шкірки;
- 2-3 зубчики часничку;
- 40 г оливкового масла;
- 40 г вершкового масла;
- 1 салатна червона луковичка;
- пучок свіжого базиліка;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
В тему:
Вразить будь-кого: Ідеальний літній салат «Мексиканський»
Грінки з кишенькою: простий рецепт для всієї родини
Етапи приготування равіолі:
1. Змішати борошно з яйцями, додати оливкову олію й замісити тісто руками 10–15 хвилин.
2. Сформувати з тіста 2 кульки середнього розміру, обмотати їх харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1–1,5 години. За цей час тісто настоїться і вийде більш еластичним.
3. Тим часом ми можемо почати робити начинку. Для цього м’ясо і шпинат подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
4. У цю масу додаємо дрібку мускатного порошку і дрібно посічену зелену цибулю, перемішуємо з сіллю і перчиком. Можемо починати приготування равіолі.
Тепер приступаємо до складання равіолі:
5. Тісто дістаньте з холодильника й розкачайте в прямокутник товщиною 3 мм.
6. Викладіть на смужки 1–2 чайні ложки начинки на відстані в 5–6 см один від одного. Зволожуємо вільне місце навколо м’яса водичкою.
7. Скріпіть равіолі та розріжте їх на квадратики. Оформити край можна з допомогою виделки (просто придавлюємо нею краєчки). Залишаємо їх трошки полежати.
Для останнього етапу потрібно готувати ароматний соус.
8. Подрібнюємо цибулю і часник.
9. У глибокому посуді змішуємо вершкове і оливкове масла.
10. Додаємо сюди часниково-цибульну масу і підсмажуємо її на повільному вогні.
11. Томати протираємо через сито і додаємо до каструлі. Все добре перемішуємо, покращуємо смакові якості з допомогою солі і перцю. Кидаємо дрібно нарізаний базилік і варимо до загустіння.
12. Варимо ситні равіолі в підсоленій воді близько 9-10 хвилин.
13. Подавайте ситну італійську страву в гарячому вигляді, полив томатним соусом. Експериментуйте з начинкою й соусами, щоб пробувати нові смаки класичної італійської страви. Смачного!
равіолі із м'ясом, різновид, італійська паста, поради, рецепти, м'ясні равіолі, смачні равіолі, равіолі
Дихальна вправа, яка допоможе швидко заснути
Якщо вам завтра рано вставати, але не можете заснути, є проста і дієва дихальна вправа, яка допоможе поринути у обійми сну. Це техніка 4-7-8 допоможе заснути всього протягом 60 секунд.
переглядів: 236
Кинути курити допоможе детальний план: лайфхак від медиків
Є один дієвий спосіб, як позбавитися від згубної звички - слідувати детальному плану. У МОЗ розповіли деталі.
переглядів: 273
Як швидко помити жирний посуд: корисні поради господиням
Пропонуємо декілька цінних порад для господинь, які швидко і легко очистять і помиті жирні посуди.
переглядів: 266
18 березня: який сьогодні день та кого вітати з іменинами
Дізнайтеся, що святкує сьогодні увесь світ!
переглядів: 342
У березні Україна перейде на літній час
У кінці березня Україна знову перейде на літній час. Годинники переведуть на одну годину вперед.
переглядів: 487