Равіолі - М’ясні квадратики «Ситний привіт»: найкращий домашній рецепт
Для тіста:
- 2 склянки цільнозерновий борошна;
- 3 домашніх яйця;
- 4 ст. ложки води;
- 20 г оливкової олії;
- сіль за смаком.
Для ситної начиночки:
- 300 г говядинки;
- 100 г шпинату;
- 1 щепоточка меленого мускатного горіха;
- трохи пір’я зеленої цибульки;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
Для поливання:
- 350 г томатів очищених від шкірки;
- 2-3 зубчики часничку;
- 40 г оливкового масла;
- 40 г вершкового масла;
- 1 салатна червона луковичка;
- пучок свіжого базиліка;
- сіль, чорний мелений перчик за смаком.
В тему:
Вразить будь-кого: Ідеальний літній салат «Мексиканський»
Грінки з кишенькою: простий рецепт для всієї родини
Етапи приготування равіолі:
1. Змішати борошно з яйцями, додати оливкову олію й замісити тісто руками 10–15 хвилин.
2. Сформувати з тіста 2 кульки середнього розміру, обмотати їх харчовою плівкою і відправити в холодильник на 1–1,5 години. За цей час тісто настоїться і вийде більш еластичним.
3. Тим часом ми можемо почати робити начинку. Для цього м’ясо і шпинат подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
4. У цю масу додаємо дрібку мускатного порошку і дрібно посічену зелену цибулю, перемішуємо з сіллю і перчиком. Можемо починати приготування равіолі.
Тепер приступаємо до складання равіолі:
5. Тісто дістаньте з холодильника й розкачайте в прямокутник товщиною 3 мм.
6. Викладіть на смужки 1–2 чайні ложки начинки на відстані в 5–6 см один від одного. Зволожуємо вільне місце навколо м’яса водичкою.
7. Скріпіть равіолі та розріжте їх на квадратики. Оформити край можна з допомогою виделки (просто придавлюємо нею краєчки). Залишаємо їх трошки полежати.
Для останнього етапу потрібно готувати ароматний соус.
8. Подрібнюємо цибулю і часник.
9. У глибокому посуді змішуємо вершкове і оливкове масла.
10. Додаємо сюди часниково-цибульну масу і підсмажуємо її на повільному вогні.
11. Томати протираємо через сито і додаємо до каструлі. Все добре перемішуємо, покращуємо смакові якості з допомогою солі і перцю. Кидаємо дрібно нарізаний базилік і варимо до загустіння.
12. Варимо ситні равіолі в підсоленій воді близько 9-10 хвилин.
13. Подавайте ситну італійську страву в гарячому вигляді, полив томатним соусом. Експериментуйте з начинкою й соусами, щоб пробувати нові смаки класичної італійської страви. Смачного!

равіолі із м'ясом, різновид, італійська паста, поради, рецепти, м'ясні равіолі, смачні равіолі, равіолі
Місячний посівний календар на жовтень 2023 року для садівника, городника та квітникара

У жовтні садово-городній сезон добігає кінця, але залишилися ще справи, які треба закінчити. Необхідно підготувати грядки до посадки озимини, провести підзимовий полив саду. Посадку саджанців дерев або чагарників не відкладайте на кінець жовтня.
переглядів: 252
Моті: як приготувати нашумівший японський смаколик в домашніх умовах

Тонкий шар рисового тіста, море вершкового крему та соковиті ягоди. Це яскраве тістечко, яке підкорило соціальні мережі, в Японії готують кілька годин. Але завдяки цьому простому рецепту зробити десерт зможе навіть недосвідчений кулінар.
переглядів: 218
Недосип: чим загрожує і звідки береться зайва вага

Згідно з останніми науковими дослідженнями, недолік сну викликає зміни в роботі організму на клітинному рівні, а також впливає на гормональний фон. Гормон голоду грелін починає виділятися з триразовою силою, через що зростає ймовірність переїдання.
переглядів: 244
Що змінилося з 1-го жовтня: Комунальні тарифи та опалювальний сезон 2023

Тарифи в жовтні 2023 року підвищувати не будуть. Тариф на світло з 1 червня становить 2,64 грн/кВт. Міністерство енергетики обіцяє, що він збережеться до кінця опалювального сезону. Тариф на газ залишиться на рівні 7,96 грн/кубометр. Тарифи на воду також залишаються незмінними.
переглядів: 258
Жовтень наступив: сьогодні на українців очікує магнітна буря

У понеділок, 2 жовтня, магнітосфера Землі буде трохи вразливою, але це не призведе до значних магнітних бур. За останні 24 години сонячна активність залишалася на помірному рівні. На Сонці відбулося чотирнадцять спалахів класу C і два спалахи класу M, найсильніший з яких був спалахом класу М2,5.
переглядів: 315