Ми у Facebook
07.06.2023, 10:27

Щасливими діти стають поруч зі щасливими батьками

Саме такими цінностями та переконаннями у своїй роботі користуються працівники Сімейного центру психології та розвитку Be Happy. Тут точно знають, що потрібно вашій дитині для повноцінного розвитку, як розумовому, так і психологічному. Про центр Be Happy та виховання щасливих дітей говоримо сьогодні із засновницею Сімейного центру психології та розвитку Be Happy Юлією ЯКИМЕНКО.
– Ваш центр має назву центр психології та розвитку. Чому саме таке поєднання?
– Я, як психолог, вважаю, що передусім будь-який розвиток пов’язаний з тим, наскільки психологічно здорова обстановка панує навколо дитини. Тому мета нашого закладу – не стільки навчити дитину та маму, скільки надати можливість у комфортному психологічно здоровому кліматі усвідомити аспекти та методики, які допоможуть розвиватися дитині. А своєю чергою мамі – сприяти розвитку та бути впевненою в правильності підходу до виховання дитини.
Ми створюємо атмосферу розуміння та прийняття. Без засудження та з’ясування стосунків. М’яко, з індивідуальним підходом допомагаємо розвивати не тільки психічні процеси та навички, а й особистість дитини, акцентуючи на позитивних моментах.

– Зараз дійсно складний час, чи працюєте ви з родинами поза заняттями?
– Враховуючи роль мами в житті дитини, ми надаємо психологічну підтримку впродовж занять та поза ними, допомагаємо впоратися з тривогами, непорозуміннями, складнощами, щодо різних виховних процесів. І найголовніше – вчимо маму вбачати в кожному моменті краплинку щастя. Зосереджуватись на головному, розвивати свою ідентичність як жінки, а не тільки мами.

– З якого віку до вас можуть приводити діток та до якого віку є можливість відвідувати центр?
– До нас можна приходити з дітками від 1,5 року, або навіть менше. Найменшому нашому вихованцю на момент першого відвідування було 1,4 року. Проте багато чого залежить від темпераменту дитини та готовності мами бути не просто присутньою на занятті, а й брати участь у повному обсязі та власним прикладом спонукати дитину до певних дій. Від бажання мами взаємодіяти з дитиною та педагогом.

– Зараз для багатьох дітей важлива підготовка до школи. У вас є такий курс?
– Так. У нас є курс “Підготовка до школи”. Програму цього курсу розроблено на основі програми “НУШ та Інтелект”. Для розробки основних тем та занять залучено психолога, педагога-практика ДНЗ, педагога ЗОШ з 40-річним стажем, логопеда. Заняття наповнюються матеріалами як власних розробок, так і матеріалами з відомих платних джерел для дітей молодшого та шкільного віку. Заняття зосередженні не тільки на основних поняттях: підготувати дитину писати, рахувати та читати. Приділяємо багато часу психологічній готовності дитини до школи, розвиваємо навички спілкування, поняття про навчання, особисті кордони та повагу до навколишніх.

– Як зрозуміти, чи дитині підходить ваш центр та викладач зокрема. Чи ж можливість разового відвідування, а не абонементу?

– Так, авжеж. Є можливість кілька пробних занять або разового відвідування. Також є можливість обговорити зі мною в індивідуальному порядку варіанти відвідування, які підходять саме для цієї дитини та мами. Я готова іти назустріч нашим вихованцям і робити все, що в моїх силах, для узгодження моментів, які посприяють більш комфортному відвідуванню наших занять.

– Практично усі, хто займаються з дітками, мають у своїй роботі основні принципи. Якщо говорити про вас, то які цінності ви прищеплюєте?
– Наша місія – через розвиток особистості пізнавати кожному своє індивідуальне щастя.
А щодо цінностей, то їх багато, але зроблю акцент на основних з них:
• розвиток
• особистість, індивідуальність
• свобода слова
• наполегливість
• досягнення цілей
• оптимізм

Щасливі діти тільки при щасливих батьках.

Повага до особистості та особистих кордонів інших людей.

Навчання та розвиток протягом всього життя.

Принципи та власний погляд на речі, з дотриманням особистих кордонів інших людей – це яскрава індивідуальність та запорука задоволення власним життям.

Всі люди різні, й тому кожен по-своєму класний, цікавий та корисний.

– Знаю, що ви постійно розвиваєтеся, розширюєте потенціал занять. Розкажіть, наприклад, які маєте новинки та цікаві заняття?
– Для масянь – ранній розвиток, майстер-класи, цікаві заходи розважаючи.
Для молодших дошкільників – комплексний розвиток психічних процесів та соціалізація, музично-логопедичні заняття, логоритміка, логопед.
Для старших дошколярів – підготовка до школи, цікава лабораторія, творчі заняття, арттерапевтичні заняття, розвиток комунікативних навичок, логопед, розвиток емоційного інтелекту тощо.
Для школярів та підлітків – мінікурс “Лего механізми”, курси з розвитку емоційного інтелекту, тренінги та заняття на розвиток особистості та усвідомлення себе, фінансова грамотність, комунікативні навички, творчість, майстер-класи тощо.
Для дорослих – консультації психолога, тренінги та відкриті творчі заходи, арттерапевтичні заняття, мамські посиденьки, школа свідомого батьківства, коучинг тощо.
У планах на найближче майбутнє – “День Іменинника – свято під ключ” та “Корисний гаджет – програмування для початківця”, для діток віком від 5 до 12 років.
Кожного місяця намагаємось поповнювати матеріально-технічну базу центру новинками.
Дидактичні ігри та матеріал для розвитку дрібної моторики – це взагалі перша стаття витрат на розвиток центру.
До літа плануємо поповнити базу центру лабораторними наборами та відкрити новий цікавий напрямок для молодших школярів – Кідс Лаб.


Насамперед хочу побажати всім мирного неба та повернення наших героїв зі щитом. Так само як у мого сина, у багатьох дітей зараз батько на війні. І тому бажаю нашим жінкам/чоловікам (якщо жінка – військова) сил, терпіння та наснаги в цей складний час.
Запрошуємо до нас завітати, і, без жодної скромності, наголошую: вам вже не захочеться йти в інше місце! Краще один раз відчути атмосферу, ніж сто разів почути!






На правах реклами