Ми у Facebook
07.06.2023, 14:13

Усус лиса: прямо у центрі Дубна жінка постраждала від звіра

7 червня 2023 року мешканку центру Дубни звернулася до медичного закладу, повідомивши, що лис її покусав майже в самому серці міста.
Про це повідомлено в Ортопедно-травматологічному відділенні Дубенської міської лікарні.

"Потерпілій була надана необхідна медична допомога, а також призначено профілактичні щеплення. За тиждень до цього, мешканка іншого району звернулась через отримані від домашньої кішки кілька укусів на руках, обличчі та тулубі. Ще за тиждень до цього неповнолітньому мешканцю нашого району була надана антирабічна допомога через укуси від пальців мишкою... Іноді подібні звернення надходять по кілька за тиждень, або навіть за добу", - зазначено в повідомленні.
Протягом перших п'яти місяців 2023 року до медичних закладів міста звернулися 64 постраждалі від укусів домашніх, бездомних тварин та диких звірів. Зазвичай найпоширенішими причинами звернень є укуси собак та котів, проте також фіксуються травми, спричинені не тільки іншими домашніми тваринами (свинями, конями), але й дикими ссавцями, такими як білки, миші, куниці та лисиці.

На 7 червня 2023 року 30 постраждалих отримали антирабічні профілактичні щеплення. Значно збільшилася кількість звернень через особливо небезпечні укуси, які стали траплятися на руках, пальцях, голові, обличчі та промежинах. З числа тих, хто отримує щеплення, таких щеплень отримали 25 осіб.





На правах реклами