24.09.2023, 13:40
Простий рецепт шоколадного чізкейка
Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне!
Для основи:
- шоколадне печиво - 200 г
- какао - 10 г
- вершкове масло - 80 г
Для начинки:
- вершковий сир - 450 г
- сметана 20% - 100 г
- какао - 7 г
- ванільний цукор - 10 г
- цукор - 120 г
- сіль - щіпка
- шоколад - 120 г (темний або молочний)
- яйця - 2 шт
Для начинки:
- вишня без кісточки - 250 г
- цукор - 40 г
- кориця
- крохмаль - 8 г (краще кукурудзяний)
⠀
Духовку відразу гріємо до 180С. Печиво рубаємо в крихту разом з какао. Вливаємо розтоплене масло. Перемішуємо руками. Маса виходить розсипчастою, але вологою. Беремо роз'ємну форму або кільце 18-20 см в діаметрі. Якщо у вас кільце, то треба затягнути його фольгою. Викласти крихту, формуючи бортики висотою см 7-8. Відправляємо в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Дістаємо. Охолоджуємо.
⠀
Для начинки сир збиваємо зі сметаною, какао, цукром, ванільним цукром і сіллю на мінімальній швидкості. Розтоплюємо шоколад. Вливаємо. Перемішуємо. Вводимо яйця по одному: одне розмішали, тільки потім вводимо друге. Виливаємо начинку в форму. Навіть якщо начинка буде вище бортів, не переживайте. Зовні потрібно форму замотати герметично в фольгу (тому якщо у вас кільце, потрібно зробити це відразу, а якщо роз'ємна форма - зараз). Ставимо форму в ємність побільше, наливаємо окріп на половину чизкейка і випікаємо при 160С 50-60 хв. Серединка буде тремтіти, це норма. Ми залишаємо холонути на 2 години в вимкненій духовці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури на столі. І потім мінімум на 6 годин у холодильник.
⠀
Робимо топінг: на сковороді доводимо до кипіння вишню з цукром і корицею. Варимо 5 хв. Крохмаль розводимо з 20 мл води. Вливаємо. Помішуємо до загустіння. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Викладаємо топінг на чізкейк. Можна прибрати в холодильник, можна подавати відразу.
- шоколадне печиво - 200 г
- какао - 10 г
- вершкове масло - 80 г
Для начинки:
- вершковий сир - 450 г
- сметана 20% - 100 г
- какао - 7 г
- ванільний цукор - 10 г
- цукор - 120 г
- сіль - щіпка
- шоколад - 120 г (темний або молочний)
- яйця - 2 шт
Для начинки:
- вишня без кісточки - 250 г
- цукор - 40 г
- кориця
- крохмаль - 8 г (краще кукурудзяний)
⠀
Духовку відразу гріємо до 180С. Печиво рубаємо в крихту разом з какао. Вливаємо розтоплене масло. Перемішуємо руками. Маса виходить розсипчастою, але вологою. Беремо роз'ємну форму або кільце 18-20 см в діаметрі. Якщо у вас кільце, то треба затягнути його фольгою. Викласти крихту, формуючи бортики висотою см 7-8. Відправляємо в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Дістаємо. Охолоджуємо.
⠀
Для начинки сир збиваємо зі сметаною, какао, цукром, ванільним цукром і сіллю на мінімальній швидкості. Розтоплюємо шоколад. Вливаємо. Перемішуємо. Вводимо яйця по одному: одне розмішали, тільки потім вводимо друге. Виливаємо начинку в форму. Навіть якщо начинка буде вище бортів, не переживайте. Зовні потрібно форму замотати герметично в фольгу (тому якщо у вас кільце, потрібно зробити це відразу, а якщо роз'ємна форма - зараз). Ставимо форму в ємність побільше, наливаємо окріп на половину чизкейка і випікаємо при 160С 50-60 хв. Серединка буде тремтіти, це норма. Ми залишаємо холонути на 2 години в вимкненій духовці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури на столі. І потім мінімум на 6 годин у холодильник.
⠀
Робимо топінг: на сковороді доводимо до кипіння вишню з цукром і корицею. Варимо 5 хв. Крохмаль розводимо з 20 мл води. Вливаємо. Помішуємо до загустіння. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Викладаємо топінг на чізкейк. Можна прибрати в холодильник, можна подавати відразу.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 620Інші статті рубрики:
Знаки від Всесвіту та важливі дзвінки: астропрогноз для всіх знаків

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 119
Як обрати безпечні прикраси для ялинки?

Напередодні новорічних і різдвяних свят більшість людей прикрашають свої оселі. До вибору святкових прикрас слід поставитись з відповідальністю, бо неякісні іграшки можуть згубно відзначитись на здоров'ї.
переглядів: 124
Календар магнітних бур на грудень: чого чекати метеочутливим?

Прогноз магнітних бур на другу частину грудня.
переглядів: 176
Рецепт пухких ватрушок для ваших дітей

Спробуйте приготувати ці смачні та запашні ватрушки, і ви точно не залишитеся байдужими.
переглядів: 1041
Як приготувати смачні сирники на сніданок: швидкий рецепт

Сніданок – це важлива частина дня, і сирники можуть стати відмінним варіантом для ситного та смачного початку. Ось швидкий рецепт, який дозволить вам насолоджуватися ароматними сирниками вже за короткий час.
переглядів: 269