Ми у Facebook
23.02.2024, 16:05

Як зменшити ризик хропіння

Синдром апное під час сну є однією з головних причин хропіння, але його ризик можна зменшити завдяки правильному харчуванню. Дієта з низьким вмістом нездорової їжі та високим вмістом фруктів, овочів та злаків знижує ймовірність виникнення апное.
Про це пише Радіотрек.

Дослідження показали, що люди, які дотримуються здорового харчування, мають майже на 20% менший ризик розвитку синдрому апное під час сну порівняно з тими, хто вживає менше корисних рослинних продуктів.

Присутність рослинної їжі в раціоні справляє більший ефект у зниженні небезпеки апноє у чоловіків. З іншого боку, харчування з вмістом солодких напоїв та десертів збільшує ризик у жінок.

Рослинні продукти допомагають зменшити запалення та ожиріння, що є ключовими факторами ризику обструктивного апное.

Хоча жодна дієта не може повністю позбавити від хропіння, виключення з раціону деяких продуктів перед сном може зменшити його прояв. Зокрема, молочні вироби та фастфуд можуть підвищити ризик хропіння, оскільки вони сприяють утворенню слизу. Також слід уникати солодощів, цукрових напоїв та продуктів з пшениці, оскільки вони можуть подразнювати слизову оболонку та спричиняти надлишок слизу.

Пам'ятайте, що зміна харчування може допомогти в контролі ризику синдрому апное під час сну та зменшити ймовірність хропіння.





На правах реклами