Свиняча рулька в пиві - смачна страва до Великоднього столу
ІНГРЕДІЄНТИ
4 задні гомілки
2 морквини
1 петрушка
шматочок селери
1 цибуля-порей
1 пляшка темного пива (я використовую портер)
4 зубчики часнику
ложка солодкої паприки
ложка майорану
половина столової ложки меленого кмину
половина чайної ложки меленого перцю
10 горошин перцю
5 зерен запашного перцю
3 лаврових листки
сіль
ПОКРОКОВА ПІДГОТОВКА
Гомілки помити, покласти у велику каструлю, залити водою, додати перець горошком, лавровий лист і духмяний перець. Варити 2 години. Через годину варіння додати до свинячої гомілки очищену моркву, петрушку, селеру і білу частину цибулі-порею. Бульйон зі свинячою гомілкою посолити. Після додавання овочів і солі варити ще годину. Після закінчення цього часу вийміть гомілки з бульйону і дайте їм охолонути.
Приготуйте маринад: у великій мисці або каструлі змішайте пиво з майораном, пресованим часником, меленою паприкою, кмином, перцем і за бажанням сіллю (відірвіть шматок м’яса і перевірте його солоність, при необхідності досоліть). Охолоджені гомілки умочіть в маринад, поливаючи ним м'ясо з усіх боків. Відставте приблизно на 1 годину, часто струшуючи ємність, щоб маринад покрив усе м’ясо.
Після закінчення цього часу гомілки викладіть у форму для запікання, залийте маринадом і поставте в розігріту до 200°C духовку приблизно на 1 годину. Під час запікання 3-4 рази полийте м'ясо маринадом від гомілок. Подавати зі смаженою капустою, гірчицею, хроном і хлібом.

Огірки погано зав’язуються: якими добривами їх підгодувати

Огірки — одна з найпопулярніших овочевих культур на городі. Але саме в період зав’язування плодів рослина потребує особливої уваги. Нестача живлення в цей час може призвести до скидання зав’язей, деформації плодів або слабкого врожаю.
переглядів: 87
Як зловити ляща: секрети літньої риболовлі

У спеку лящ стає вкрай обережним і пасивним, тому звичні методи риболовлі втрачають ефективність.
переглядів: 579
19 червня: астропрогноз для всіх знаків Зодіаку

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 213
Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше: поради флористів

Отримавши букет квітів, кожен хоче, щоб він залишався свіжим та красивим якомога довше. Проте не всі знають, як правильно доглядати за рослинами, щоб вони радували око не кілька днів, а тиждень чи навіть більше.
переглядів: 258
Ситна вечеря нашвидкуруч: готуємо запечену картоплю із скумбрією

Пропонуємо вашій увазі апетитну запечену картоплю зі скумбрією. Це дуже швидка і легка в приготуванні страва, яка смакуватиме і дорослим, і малюкам.
переглядів: 291