Ми у Facebook
09.04.2025, 18:48

Свиняча рулька в пиві - смачна страва до Великоднього столу

Свиняча рулька в пиві, обсмажена з додаванням ароматного золотистого напою, стане справжньою родзинкою до святкового столу.
Щоб приготувати ідеальну свинячу гомілку, м’ясо спочатку потрібно відварити до м’якості, що забезпечить його соковитість. Під час запікання скоринка стане апетитно хрусткою, що додасть страві неповторний характер.

ІНГРЕДІЄНТИ
4 задні гомілки
2 морквини
1 петрушка
шматочок селери
1 цибуля-порей
1 пляшка темного пива (я використовую портер)
4 зубчики часнику
ложка солодкої паприки
ложка майорану
половина столової ложки меленого кмину
половина чайної ложки меленого перцю
10 горошин перцю
5 зерен запашного перцю
3 лаврових листки
сіль

ПОКРОКОВА ПІДГОТОВКА
Гомілки помити, покласти у велику каструлю, залити водою, додати перець горошком, лавровий лист і духмяний перець. Варити 2 години. Через годину варіння додати до свинячої гомілки очищену моркву, петрушку, селеру і білу частину цибулі-порею. Бульйон зі свинячою гомілкою посолити. Після додавання овочів і солі варити ще годину. Після закінчення цього часу вийміть гомілки з бульйону і дайте їм охолонути.

Приготуйте маринад: у великій мисці або каструлі змішайте пиво з майораном, пресованим часником, меленою паприкою, кмином, перцем і за бажанням сіллю (відірвіть шматок м’яса і перевірте його солоність, при необхідності досоліть). Охолоджені гомілки умочіть в маринад, поливаючи ним м'ясо з усіх боків. Відставте приблизно на 1 годину, часто струшуючи ємність, щоб маринад покрив усе м’ясо.

Після закінчення цього часу гомілки викладіть у форму для запікання, залийте маринадом і поставте в розігріту до 200°C духовку приблизно на 1 годину. Під час запікання 3-4 рази полийте м'ясо маринадом від гомілок. Подавати зі смаженою капустою, гірчицею, хроном і хлібом.





РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ