У Рівному стартує новий курс «Школи відповідального батьківства»
Щотижня фахівці проводитимуть лекції, практичні тренінги та зустрічі з профільними спеціалістами: лікарями, психологами, анестезіологами, консультантами з лактації та слінгоконсультантами. Учасники курсу отримають не лише теоретичні знання, а й корисні практичні навички — наприклад, вправи на фітболі, техніки носіння в слінгу, підтримку грудного вигодовування та інше.
Розклад занять на липень:
2 липня — підготовка до народження дитини: психологія, фізіологія, вправи на фітболі та гамаку;
8 липня — секрети грудного вигодовування;
9 липня — «пологи без страху» + екскурсія центром;
14 липня — мовленнєвий розвиток дитини, список корисних іграшок;
16 липня — стан жінки після пологів + зустріч з анестезіологом;
22 липня — зустріч із дитячим неврологом;
23 липня — психофізичний розвиток дитини та адаптація до нової ролі батьків;
25 липня — налагодження лактації (центр «Джерело життя»);
29 липня — сучасна вакцинація: міфи і правда;
30 липня — практичне заняття зі слінгоносіння.
Усі зустрічі відбуваються о 12:00 в приміщенні Рівненського обласного перинатального центру.
Організатори закликають поділитися інформацією з тими, хто планує поповнення у родині — відвідування школи допомагає знизити тривожність, підготуватися до пологів і впевнено увійти в батьківство.

Як рано з рівненського автовокзалу їдуть автобуси і маршрутки (II частина)

Літо кличе у дорогу! Тож це найкращий час, аби розширити власні горизонти і вирушити в дорогу. Й запорука хорошої мандрівки – це правильне й доцільне планування. І тут у нагоді стане розклад руху транспорту.
переглядів: 87
Рівненський пологовий будинок чекає майбутніх батьків на День відкритих дверей

Пологовий будинок Рівненської міської ради запрошує майбутніх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться у суботу, 19 липня, о 10:00. Це чудова нагода ознайомитися з умовами та процесом пологів, а також отримати відповіді на всі питання, що турбують майбутніх батьків.
переглядів: 93
Сало по-українськи: традиція, смак і трохи користі

Сало — це більше, ніж просто їжа. Для багатьох українців воно — символ дому, традицій, душевної гостинності й навіть національної ідентичності. Поки хтось іронізує, мовляв, без сала в Україні й хліб не смакує, ми розповімо: чому цей продукт досі залишається улюбленим, чим корисний (і коли — ні), як його їдять та з чим поєднують.
переглядів: 145
Ботулізм та літня спека: як уникнути небезпеки при споживанні риби – рекомендації фахівців

Державне агентство меліорації та рибного господарства України наголошує на важливості дотримання правил безпечного споживання риби та морепродуктів у літній період. У зв'язку зі спекою значно зростає ризик харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, серед яких особливу небезпеку становить ботулізм.
переглядів: 151
Другий урожай: що посадити в липні, щоб отримати врожай до осені

Липень – не лише пора збору першого врожаю, а й чудова можливість для дачників та городників отримати "другу хвилю" свіжих овочів та зелені. На звільнених грядках, які вже віддали свої ранні весняні дари, можна знову садити культури, що дозволить насолоджуватися вітамінами до пізньої осені або навіть наступної весни.
переглядів: 146
Реклама