23.06.2022, 21:21
М'які рулетики з яблуками нашвидкоруч: не зможете відірватися
В їх основі – ніжне пісочне тісто на сметані, яке чудово доповнює соковита та ароматна начинка зі свіжих яблук! Обов'язково спробуйте!
Для приготування тіста знадобиться:
- 350 гр. борошна
- 200 г.р вершкового масла (маргарину)
- 200 гр. сметани
- 2 ч.лож. ванільного цукру
- 1 ч.лож. розпушувача
Для приготування начинки:
- 4-5 яблук (середніх)
- 150 г цукру (за смаком)
- 2 ст. лимонного соку
- Цедра лимона (кориця, родзинки та ін.) за бажанням
Приступаємо до приготування:
1. У миску відправляємо вершкове масло, сметану та ванільний цукор. Добре перемішуємо.
2. Половину борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо до сметанно-масляної суміші.
3. Починаємо замішувати тісто поступово підсипаючи борошно, що залишилося (борошно може знадобитися більше або менше). У результаті має вийти м'яке тісто, що не липне до рук.
4. Для начинки яблука натираємо на великій тертці. Додаємо лимонний сік, цукор і, за бажанням, цедру лимона (корицю, родзинки та ін.)
5. Тісто розгортаємо в прямокутник 15х30 см. По центру розподіляємо начинку (яблука попередньо процідити від соку через сито) і загортаємо спочатку один край, потім внахлест другий.
6. Розрізаємо на шматочки шириною 4-5 див.
7. Змащуємо збовтаним яйцем (за бажанням) і випікаємо в розігрітій до 200 град. духовці до гарного рум'яного кольору 25-35 хв. Готові рулетики за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
- 350 гр. борошна
- 200 г.р вершкового масла (маргарину)
- 200 гр. сметани
- 2 ч.лож. ванільного цукру
- 1 ч.лож. розпушувача
Для приготування начинки:
- 4-5 яблук (середніх)
- 150 г цукру (за смаком)
- 2 ст. лимонного соку
- Цедра лимона (кориця, родзинки та ін.) за бажанням
Приступаємо до приготування:
1. У миску відправляємо вершкове масло, сметану та ванільний цукор. Добре перемішуємо.
2. Половину борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо до сметанно-масляної суміші.
3. Починаємо замішувати тісто поступово підсипаючи борошно, що залишилося (борошно може знадобитися більше або менше). У результаті має вийти м'яке тісто, що не липне до рук.
4. Для начинки яблука натираємо на великій тертці. Додаємо лимонний сік, цукор і, за бажанням, цедру лимона (корицю, родзинки та ін.)
5. Тісто розгортаємо в прямокутник 15х30 см. По центру розподіляємо начинку (яблука попередньо процідити від соку через сито) і загортаємо спочатку один край, потім внахлест другий.
6. Розрізаємо на шматочки шириною 4-5 див.
7. Змащуємо збовтаним яйцем (за бажанням) і випікаємо в розігрітій до 200 град. духовці до гарного рум'яного кольору 25-35 хв. Готові рулетики за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 30141рецепт, десерт, булочки, рулетики, смачно, готуємо вдома, готуємо разом
Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 247
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 272
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 317
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 234
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 309