Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

18:43 | Василь Берташ планує зробити невідкладну допомогу безкоштовною

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ готує розпорядження, яким планується забезпечити ліками всі медичні заклади області для надання безкоштовної невідкладної допомоги. Про це керівник області сказав сьогодні на спеціальній прес-конференції. За словами Василя Берташа, це вдасться здійснити за рахунок коштів, які надходять на благодійні рахунки лікарень.

“Спочатку хотіли заборонити благодійні внески, але відмовилися від цієї ідеї, бо невідкладна допомога фінансується на 30% від потреби, - сказав керівник Рівненщини. - Благодійні рахунки лікарень залишаться, але їх під особистий контроль візьме начальник обласного управління охорони здоров'я. Адже попередня перевірка показала, що всі медичні заклади використовували благодійні внески не за призначенням. Торік, для прикладу, найбільше благодійних внесків, які обліковувалися, отримав Рівненський діагностичний центр, - орієнтовно 6 мільйонів гривень. КРУ ще має перевірити, куди витратили ці кошти”.
Серйозну перевірку медичних закладів Рівненщини влада планує провести з 1 липня. “Якщо відтоді надходитимуть скарги на вимагання грошей у пацієнтів, то керівники таких закладів будуть звільнені”, - резюмував голова ОДА.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини