Ми у Facebook
02.03.2011, 09:10

У Рівному брати зняли художній фільм... за 200 доларів [+ВІДЕО]

"Мамо, ти не повіриш, продюсер фільму запропонував мені розіграти режисера!" — такою реплікою розпочинається рівненська короткометражка під назвою "Кастинг".
Сюжет фільму розповідає історію дівчини Марини, яка на кастингу вдало розігрує режисера, імітуючи те, що вона є його донькою.

За словами сценариста Віктора БУЛИГИ, ідея сценарію виношувалась для конкурсу фільмів, оголошеного кіномайстернею "CinemaHall", і мала вона назву "Розіграш".

Новостворений "Кастинг" став кінодебютом для всіх акторів і місцем їхнього знайомства.

— Я знав, що у нашому місті є Рівненський молодіжний народний театр. Адже саме тут втілював у життя свій акторський талант Михайло Нестерчук, який ще у далекі часи тамадував на моєму весіллі, — розповідає Віктор Булига. — Через нього я познайомився з Євгенієм Васильєвим, який зіграв роль режисера. Та найдовше ми підбирали головну героїню фільму, яку дивовижно зіграла Юля Харчук.



У фільмі головні ролі зіграли троє акторів: Євгеній Васильєв — викладач Рівненського інституту слов’янознавства, Михайло Нестерчук — декан економічного факультету Рівненського інституту ВМУРоЛ "Україна" та Юля Харчук — студентка художньо-педагогічного факультету РДГУ. Вони ж розповідають, що саме життя для них є "суцільною аферою".

Загалом у знімальному процесі було задіяно майже 20 чоловік.

— Ми не ставили завдання нашуміти зйомками фільму, — розповідає режисер фільму Петро БУТКЕВИЧ. — Головне те, що ідея втілена у життя і має право як на критику, так і на похвалу. Бюджет короткометражки обійшовся нам у 200 доларів. Ця сума в основному була витрачена на світло та технічне забезпечення.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ