Ми у Facebook
28.03.2012, 11:02

"Беркута" затримали рівненських студентів [+Фото]

Представники громадських організацій Рівного долучилися до всеукраїнської акції протесту "Міліціє, досить клеїти молодь". Оригінальним флеш-мобом рівняни підтримали студентів, які були затримані правоохоронцями у Херсоні на початку березня за роздачу та розклеювання "антипрезидентських" листівок.
Співорганізаторами акції у Рівному стали громадські організації "Фундація регіональних ініціатив", "Молодіжний націоналістичний конгрес" та інші організації, що входять до системи колективної безпеки молоді від політичних переслідувань "МАМА", створеної за ініціативою молодіжних громадських організацій та рухів



Молоді люди роздавали перехожим листівки такого ж змісту, як і херсонські студенти, та закликали припинити політичні репресії.



Наприкінці акції молодь інсценізувала затримання правоохоронцями студентів, що роздавали листівки. Хлопці із написом "Беркута" на спині схопили трьох активістів, заломили їм руки та посадили в умовну камеру.



- Ми проводимо акцію на знак солідарності із тими хлопцями, - розповів співорганізатор акції, голова правління РММГО "Фундація регіональних ініціатив" Олексій Сидорець. - Вони нічого не порушували, роздаючи листівки. До них підійшли правоохоронці і без поясень забрали їх у відділок. Спочатку їм давали 296 статтю, тобто хуліганство, а потім дали 173-тю статтю - "Поширення неправдивих чуток".



Як виявилося на практиці, роздача таких листівок - не правопорушення. Принаймні такий висновок можна зробити із дій рівненських міліціянтів, котрі спокійно спостерігали за проведенням акції зі сторони. Щоправда, один із правоохоронців по завершенні акції підійшов до Олексія Сидорця, поцікавився його ім'ям, назвою організації, яку представляє студент, та наявністю дозволу на проведення акції.



На запитання "Для чого це потрібно?" міліціонер коротко відповів - "Просто, щоб знати". Олексій від відповіді не відмовився, а правоохоронець занотував отриману інформацію у записник.



Подібні акції відбулися у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Києві, Луганську, Львові, Миколаєві, Котовську, Полтаві, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді, Севастополі та Хмельницькому.





На правах реклами