Ми у Facebook
29.07.2012, 11:04

На Рівненський сміттєпереробний завод привезли обладнання

Нове обладнання для сміттєпереробного заводу вже прибуло в область. Як обіцяли, воно найкраще в Україні. Тому й монтуватимуть його не наші земляки.
Будівництво новозбудованого сміттєпереробного заводу завершилося іще наприкінці березня. Аби підприємство запрацювало, чекали на обладнання. І ось нарешті контейнери прибули в Рівненський район, де власне і розташований завод. Як запевняв тоді міський голова Рівного Володимир Хомко, техніку закупили найсучаснішу, навіть кращу, ніж Німеччині. Можливо, саме тому й розпаковуватимуть контейнери саме німецькі спеціалісти.

Будівництво Рівненського сміттєпереробного заводу завершено [+Фото]

- У вівторок приїжджають німецькі вантажники, які будуть розпаковувати контейнери і займатися монтажем обладнання, - зазначив директор ТзОВ "Санком-Рівне" Святослав Євтушенко. - Обіцяють закінчити роботу за два-три тижні, залежно від того, як піде робота. А робота у них має піти, адже працюватимуть не наші. Вони розбираються у цій справі і знають, що і як робити.

У Рівному бомжі працюють краще за сміттєсортувальний завод

Навіть за таких оптимістичних прогнозів розпочати свою роботу вчасно завод не зможе. Адже на презентації підприємства у березні мер заявляв:

“Першого серпня кінцевий термін, коли цементний завод має почати переробляти пальне, отримане в результаті переробки сміття. Проте, планується, що завод запрацює раніше”.

Рівненський сміттєпереробний завод запрацює у 2012. Сміттєзвалище закопають [+Фото]

Нагадаємо, сміттєпереробний завод на Рівненщині стане першим в Україні заводом такого типу. Коли він запрацює, на сміттєзвалищі розміщатимуть лише 5-6 відсотків сміття, решту – сортуватимуть та перероблятимуть у пальне.





На правах реклами