Ми у Facebook
17.09.2012, 10:39

Рівненські тигри відсвяткували новосілля з гарбузами [+Фото]

Нове житло отримала пара уссурійських тигрів у Рівненському зоопарку. Для них спорудили відкритий вольєр вартістю 400 тисяч гривень. А на новосілля парі смугастих подарували гарбуза та побажали поповнення в сімействі.

За словами директора Рівненського зоопарку Олега ПАВЛЮКА, нова оселя для тигрів стала пріоритетом зоопарку одразу після відкриття нового приміщення для полярних вовків. Створення вольєру для смугастих було справою непростою. Адже аналогів в Україні конструкція не має.



Фоторепортаж в галереї

- Старе помешкання для тигрів мало площу лише 20 квадратних метрів, натомість нове – майже 900 метрів квадратних, - зауважив Олег Павлюк. – Ми радились зі спеціалістами, як краще зробити вольєр, адже він не має сітчастого накриття, а на долівці трава й кущі замість бетону.



У підсумку дім тигрів обладнали високими клітчатими стінами та електричною системою захисту. Все заради безпеки тварин і відвідувачів. Щоправда, таке задоволення коштувало недешево – 400 тисяч гривень. Половину з цих коштів виділили з обласного бюджету, решта – кошти міського бюджету та власні заробітки зоопарку.



Фоторепортаж в галереї

- Рівненський зоопарк унікальний, один кращих в Україні. Чимала заслуга в цьому і директора зоопарку, який дуже ефективно працює, - наголосила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. – Так, вже цьогоріч на квитках зоопарк заробив понад 2 мільйони гривень. Але кошти на утримання тварин і розвиток йому необхідні. Тому ми й надалі будемо всіляко підтримувати його.



Наразі купувати нових тварин у зоопарку не планують. Кажуть, хочуть забезпечити гарні умови для вже існуючих мешканців. Зокрема, у перспективі споруджуватимуть новий вольєр для левів.





На правах реклами