Ми у Facebook
25.01.2015, 14:30

ТОП-20 видатних рівнян усіх часів

Краще пізнати історію рідного краю, дізнатись більше про його видатних діячів - таке завдання поставили організатори проекту "ТОП-20: видатні рівняни", який було реалізовано до 70-річчя Рівненської області. Знайомтесь із визначними рівнянами різних епох, яких обрали експерти та інтернет-користувачі!
Організували проект Видавничий дім "ОГО" і телеканал "Рівне 1". Спершу організатори сформували Експертну раду з числа авторитетних істориків, краєзнавців, журналістів, письменників. Очолив її ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник. Кожен із експертів, а їх було близько десятка, подав власний список претендентів. А потім, на першому засіданні Експертної ради, було сформовано загальний перелік з 50 осіб.

До списку були включені люди різних національностей та різних історичних періодів, які народились або певний час проживали на території нашого краю (окрім наших сучасників) і помітно вплинули своєю діяльністю на розвиток Рівненщини, України, світу в цілому. Їхні імена увійшли до рейтингової анкети, яка було опублікована у пресі та в інтернеті. Голосування здійснювалось не лише з допомогою анкет, а й через SMS. Таким чином, у підсумку, й визначили "двадцятку" переможців, яку затвердила Експертна рада проекту. Дізнайтесь, хто увійшов до їх числа!

"ТОП-20: видатні рівняни": список

Гарним продовженням проекту став покажчик "Видатні рівняни", який видала у 2010 році Рівненська обласна бібліотека для юнацтва. У його чотирьох частинах бібліотекарі зібрали інформацію про всіх переможців проекту - зокрема, біографії, посилання на веб-сайти та літературу про них.

Хоча проект "ТОП-20: видатні рівняни" реалізували ще у 2009 році, його результати будуть актуальними ще довго. Адже більше дізнатись про свій рідний край не пізно ніколи. Сподіваємось, що інформація, яку ми зібрали, працюючи над проектом, стане у пригоді і школярам, і студентам, і вчителям, і, зрештою, будь-кому, хто прагне краще пізнати Рівненщину!

Більше про проект "ТОП-20: видатні рівняни"





На правах реклами