Ми у Facebook
21.01.2013, 08:00

Найкращі природні очисники повітря в оселі – на наших підвіконнях

Календарик: 21 січня 2013 року, понеділок.
Місяць у знаку Близнюків, перша чверть, 10/11-й місячний день.
Господарю і господині на замітку:

Якщо ви хочете, щоб повітря у вашій оселі було чисте й здорове, зверніть увагу на кімнатні рослини, які поглинають шкідливі та отруйні речовини.

Науковці Центрального новосибірського ботанічного саду Сибірського відділення Російської академії наук встановили, що миртові рослини (гвоздичне та чайне дерево, фейхоа, евкаліпт) вбивають такі бактерії, як стафілокок, стрептокок і навіть пригнічують кишкову паличку. На ці хвороботворні мікроорганізми діють і популярні серед рівнян кімнатні рослини: каланхое, сансев`єрія трисмугова, плющ звичайний, герань зональна, лавр благородний, лимон.


Найкращі природні очисники повітря в оселі:



Хлорофітум

Поглинає з повітря чадний газ, формальдегід, бензол, етилбензол, толуол, ксилол. Суттєво зменшує колонії мікроорганизмів і повітрі. Особливо активний стосовно пліснявого грибка. Для дитячої кімнати та кухні – чудовий очищувач! Для більшого ефекту можна покласти у горщики кілька таблеток активованого вугілля.


Дифенбахія

Особливо корисна для мешканців квартир поблизу забруднених вихлопними газами автомобільних магістралей. Добре очищує повітря від токсинів, які виділяє автомобільний транспорт. Поглинає також формальдегід, ксилен, трихлоретилен, бензол. Але дифенбахію краще не тримати у квартирах, де є діти – сік цієї рослини дуже отруйний, потрапивши навіть на невеличку подряпину, він може спричинити серйозні опіки та виразки.


Драцена

Поглинає з повітря бензол, ксилен, трихлоретилен, формальдегід.


Сансев`єрія (щучий хвіст, тещин язик)

Вбирає з повітря бензол, формальдегід, трихлоретилен.


Спатіфілум

Поглинає з повітря бензол, формальдегід, фенол, толуол.


Алое

Поліпшує мікроклімат у приміщенні, поглинає формальдегід, до 3,5 раза зменшує чисельність мікроорганізмів у повітрі. Хоч і слабо, але діє і на умовно-патогенні мікроорганізми.


Пеперомія

Добре тримати на кухні - добре поглинає з повітря формальдегід та інші продукти спалювання газу.


Фікус Бенджаміна

Лише одна рослина фікуса Бенджаміна у кімнаті площею 20-25 кв. м за добу зменшує на 50% вміст формальдегіду. Подібні властивості мають хлорофітум хохластий і каланхое Дегремона.


До речі, дуже чутливим індикатором забрудненості повітря вважається бегонія, листя якої пошкоджуються навіть при незначних концентраціях формальдегіду, який виділяють пластикова «вагонка», лінолеум, клеєні меблі з ДСП і т.д.


Народні прикмети:

21 січня в народні називають «Омелян Зимовий».
Погода цього дня вказує, яка погода буде у серпні. Якщо сніг – кінець літа буде дощовий. Ясний день – то і серпень буде сухий і спекотний.
Якщо вітер дме з півдня – літо буде з грозами.

Здавна було заведено цього дня пригощати кума та куму. Вважалося, що це приносить здоровя хрещеникам. А хресні у відповідь дарували рушник і мило. Купаючи дитя цим милом, примовляли: «З гуся вода, а з синочка (дочки) худорба».





На правах реклами