05.02.2013, 11:50
Рецепт на свята і будні: Тістечка з маком
Простий у приготуванні, недорогий і випробуваний не один раз рецепт смачних і вишуканих тістечок, привезений колись із Закарпаття.
Тісто (на невелику форму або тортівницю): 400 г борошна, 150 г цукру-піску, 150-170 г будь-якого жиру (олії, смальцю або вершкового масла, маргарину), порошок для печива (півпачки), 3 жовтки, ванілін або цедра лимона.
Начинка: склянка маку, склянка борошна вищого ґатунку, 300 г цукрової пудри, 2 неповні склянки кислого молока (кефіру), на кінчику ножа питної соди. Можна додати родзинки та порізані волоські горіхи.
1. З борошна, змішаного з порошком для печива та ваніліном або цедрою лимона, цукру, жиру (масло і маргарин кімнатної температури треба посікти ножем й перетерти з борошном), жовтків замісити тісто, поділити на 2 частини (одна більша).
2. Окремо збити 3 білки до міцної піни, до них додати суміш меленого маку, борошна, цукрової пудри, кислого молока (кефіру) та питної соди. Все це перемішати.
3. З більшої частини тіста качалкою або руками сформувати нижній корж з бортиками.
4. Вилити на нього макову суміш, розрівняти.
5. Розкачати верхній корж, накрити ним маковий шар (не треба боятися, що трохи рідкий!). Защипнути краї. Проколоти в декількох місцях зверху виделкою чи зубочисткою.
6. З 1 яйця і 1 столової ложки цукрової пудри добре збити білок і змастити верхній корж.
7. Випікати у добре нагрітій духовці не менше 35-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити зубочисткою або тонкою трісочкою - вона має бути суха.
8. Вийняти форму або тортівницю з духовки, коли корж охолоне, нарізати його невеликими прямокутниками або ромбиками.
ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Тістечка з горiховим кремом
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Начинка: склянка маку, склянка борошна вищого ґатунку, 300 г цукрової пудри, 2 неповні склянки кислого молока (кефіру), на кінчику ножа питної соди. Можна додати родзинки та порізані волоські горіхи.
1. З борошна, змішаного з порошком для печива та ваніліном або цедрою лимона, цукру, жиру (масло і маргарин кімнатної температури треба посікти ножем й перетерти з борошном), жовтків замісити тісто, поділити на 2 частини (одна більша).
2. Окремо збити 3 білки до міцної піни, до них додати суміш меленого маку, борошна, цукрової пудри, кислого молока (кефіру) та питної соди. Все це перемішати.
3. З більшої частини тіста качалкою або руками сформувати нижній корж з бортиками.
4. Вилити на нього макову суміш, розрівняти.
5. Розкачати верхній корж, накрити ним маковий шар (не треба боятися, що трохи рідкий!). Защипнути краї. Проколоти в декількох місцях зверху виделкою чи зубочисткою.
6. З 1 яйця і 1 столової ложки цукрової пудри добре збити білок і змастити верхній корж.
7. Випікати у добре нагрітій духовці не менше 35-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити зубочисткою або тонкою трісочкою - вона має бути суха.
8. Вийняти форму або тортівницю з духовки, коли корж охолоне, нарізати його невеликими прямокутниками або ромбиками.
ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Тістечка з горiховим кремом
Печиво "Ванільні баранці та змійки"


Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАКоментарів: 1Переглядів: 18562Інші статті рубрики:
Помірний сніг: якої погоди чекати на Рівненщині

Завтра, 30 січня, на Рівненщині синоптики обіцяють хмарну погоду з проясненнями. Вночі істотних опадів не передбачається, вдень буде помірний сніг.
переглядів: 326
Найсмачніші зелені помідори по-грузинськи: унікальний рецепт

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
переглядів: 364
Погляд-рентген: три знаки Зодіаку, які мають найсильнішу інтуіцію

Астрологи назвали представників зодіакальних сузір'їв, інтуїтивні можливості яких розвинені більше, ніж інші.
переглядів: 1019
Ніжні мереживні млинці: простий рецепт апетитних смаколиків

Тонкі мереживні млинці, вкриті дрібними дірочками, – це не лише гарно, а й немовірно смачно! Ці смаколики прикрасять будь-який святковий стіл, або звичайний сніданок із чашкою чаю.
переглядів: 506