Ми у Facebook
05.02.2013, 11:50

Рецепт на свята і будні: Тістечка з маком

Простий у приготуванні, недорогий і випробуваний не один раз рецепт смачних і вишуканих тістечок, привезений колись із Закарпаття.
Тісто (на невелику форму або тортівницю): 400 г борошна, 150 г цукру-піску, 150-170 г будь-якого жиру (олії, смальцю або вершкового масла, маргарину), порошок для печива (півпачки), 3 жовтки, ванілін або цедра лимона.

Начинка: склянка маку, склянка борошна вищого ґатунку, 300 г цукрової пудри, 2 неповні склянки кислого молока (кефіру), на кінчику ножа питної соди. Можна додати родзинки та порізані волоські горіхи.


1. З борошна, змішаного з порошком для печива та ваніліном або цедрою лимона, цукру, жиру (масло і маргарин кімнатної температури треба посікти ножем й перетерти з борошном), жовтків замісити тісто, поділити на 2 частини (одна більша).

2. Окремо збити 3 білки до міцної піни, до них додати суміш меленого маку, борошна, цукрової пудри, кислого молока (кефіру) та питної соди. Все це перемішати.

3. З більшої частини тіста качалкою або руками сформувати нижній корж з бортиками.

4. Вилити на нього макову суміш, розрівняти.

5. Розкачати верхній корж, накрити ним маковий шар (не треба боятися, що трохи рідкий!). Защипнути краї. Проколоти в декількох місцях зверху виделкою чи зубочисткою.

6. З 1 яйця і 1 столової ложки цукрової пудри добре збити білок і змастити верхній корж.

7. Випікати у добре нагрітій духовці не менше 35-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити зубочисткою або тонкою трісочкою - вона має бути суха.

8. Вийняти форму або тортівницю з духовки, коли корж охолоне, нарізати його невеликими прямокутниками або ромбиками.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Тістечка з горiховим кремом
Печиво "Ванільні баранці та змійки"





На правах реклами