Ми у Facebook
18.05.2013, 18:18

На Рівненщині презентували "Сузір'я князів Острозьких"

Дві картини, присвячені князям Острозьким, презентували днями в Острозькій академії. У рамках циклу "Сузір'я князів Острозьких" їх автор, художник-баталіст Артур Орльонов, уже працює і над третьою - вона буде присвячена створенню Острозької Біблії.
На створення картин у художника пішло близько півроку. Перший з творів присвячений битві князя Данила Острозького під Синіми Водами у 1362 році, другий має назву "Благословення Феодосія Святого (князя Федора Острозького. 1443 рік. Києво-Печерська лавра".

- Певна складність була у тому, що до нас не дійшло історичного зображення князя Федора Острозького, є лише опис, тому це була художня реконструкція, - зізнався художник. - У створенні картин я консультуюсь із науковцями Острозької академії. Щодо сюжету наступної картини, то точно знаю, що на ній будуть присутні славетний друкар Іван Федорович (Федоров), князь Василь-Костянтин Острозький, буде зображена Острозька друкарня, а далі - побачимо!

Закінчити третю з серії картин про князів Острозьких художник планує орієнтовно під кінець року. Ініціатор проекту, радник Президента України, президент благодійного фонду "Схід-Захід разом" Володимир Зубанов вважає, що подібні задуми допомагають краще пізнати історію, а відтак - і усвідомити духовну місію України в сучасному світі.





ТОП-20 видатних рівнян усіх часів





На Рівненщині започаткували перший регіональний історичний клуб





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ