Ми у Facebook
14.07.2013, 10:43

Частина мощей святого Меркурія Бригинського залишиться у Рівному

Про це повідомив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон після подячного молебня, що відбувся у Свято-Покровському соборі Рівного 13 липня, в останній день перебування мощей у місті. Також у кафедральному храмі знаходитиметься мироточива ікона Богородиці «Одигітрія Дорогобузька».
Нагадаємо, ікона почала мироточити після того, як до Свято-Покровського собору привезли мощі преподобного Меркурія, ігумена Бригинського.

"Незважаючи на те, що ця святиня перебувала в храмі лише два тижні, було зафіксовано багато зцілень від різних хвороб", - зауважує клірик Свято-Покровського кафедрального собору м.Рівне протоієрей Миколай Капітула.

ФОТОРЕПОРТАЖ

13 липня, коли Церква вшановує пам’ять дванадцяти апостолів, у Свято-Покровському кафедральному соборі була звершена святкова Божественна літургія, яку очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у співслужінні архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора, старшого священика кафедрального храму протоієрея Романа Довбети, благочинного Рівненського міського благочиння протоієрея Леоніда Поліщука, благочинного Клеванського благочиння протоієрея Олександра Літвінцова, благочинного Сарненського благочиння протоієрея Андрія Гаврилюка, духівника єпархії протоієрея Іоана Пилипчука, кліриків Покровського собору та духовенства Рівненської, Чернігівської та Тернопільської єпархій.

У Рівному замироточила ікона Пресвятої Богородиці



БІЛЬШЕ ФОТО



Владика Євстратій у своїй проповіді, яку виголосив по закінченні богослужіння, зазначив, що преподобний Меркурій Бригинський хоча жив зовсім нещодавно, та своїм життям уподібнився древнім подвижникам. Його пастирське служіння припало на тяжкі для церкви часи, він зазнавав гонінь, проте мужньо витримав усі непрості випробування. Праведне життя новопредставленого святого слугує прикладом того, як слідувати за Христом у житті.

Мощі святого Меркурія Бригинського у Рівному: прибуття

Мощі святого Меркурія Бригинського у Рівному: останній день

Після Подячного молебня мощі преподобного Меркурія відбули до Тернополя.

ФОТОРЕПОРТАЖ





На правах реклами