Ми у Facebook
18.07.2013, 11:32

Рівненська фристайлістка виступить на Олімпіаді в Сочі… за Білорусь

Відома українська фристайлістка, уродженка Рівного, а нині громадянка Білорусі Алла Цупер прийняла рішення про повернення у великий спорт після народження дитини. Найближчими змаганнями, до яких нині готується Алла, буде Олімпіада в Сочі.
До Олімпійських Ігор у російському місті Сочі ще понад 200 днів, а збірна Білорусі уже готується до виступів на головному старті чотириріччя.

Як повідомляють білоруські ЗМІ, до жіночої команди Білорусі з фристайлу готуватиметься й рівнянка Алла Цупер.

- Алла Цупер уже вийшла з декретної відпустки і розпочала тренування, - розповів головний тренер збірної Білорусі з фристайлу Микола Козеко в інтерв'ю сайту "Спортивна панорама Онлайн".

Нагадаємо, що Алла Цупер розпочинала свою спортивну кар'єру в Україні і неодноразово ставала переможницею етапів Кубка світу з фристайлу, а на Олімпіаді в Нагано (Японія) зайняла п'яте місце.

Алла Цупер
Алла Цупер


Проте, через брак фінансування фристайлу в Україні, на початку 2000-х років Алла вирішила переїхати до Білорусі й виступати за сусідню країну.

До слова, окрім Алли, у складі білоруської команди може опинитися й ще один рівнянин Антон Кушнір, який свого часу, і по тій же причині, також переїхав до Білорусі з України. Нині Антон оговтується після травми, проте, планує виступати на Олімпіаді в Сочі.

Антон Кушнір
Антон Кушнір


Щоправда, того рівня матеріального забезпечення, яким могли пишатися білоруські спортсмени, останнім часом уже немає, адже за словами того ж Антона Кушніра в інтерв'ю одному з білоруських ЗМІ, його урізають.

Олімпіада в Сочі розпочнеться у лютому 2014 року.





На правах реклами