Ми у Facebook
31.07.2013, 13:00

У Рівному радіозавод штучно доводять до банкрутства? [+Відео]

У Рівному черговий скандал. Місцевий радіозавод уже вкотре хочуть визнати банкрутом. Цього разу смерті підприємства прагне фірма "Інтерекопласт", яка фактично належить власнику контрольного пакету акцій рівненського Радіозаводу Юрію Бойку. Справу про банкрутство вже почав слухати Господарський суд.
Олександр Носков - колишній працівник "Рівненського радіотехнічного заводу". 23 роки тут трудився інженером-конструктором. Нині чоловік стурбований долею радіозаводу. Каже, дороговартісне обладнання демонтували та розпродали, а із сотні працівників залишились одиниці, бо тих звільнили.

Відтак, колись підприємство оборонного комплексу СРСР, а в часи незалежності - відомий в Україні завод з виробництва промислово-технічної продукції просто гине на очах. Олександр Носков стверджує, довів підприємство до цього власник контрольного пакету акцій "Радіозаводу" Юрій Бойко, які він купив у 2007 році.

Посадовець "нагрів" державу на 33 мільйони, продавши Рівненський радіозавод?

- Він знищив, як це робить ворог, - стверджує колишній працівник "Рівненського радіотехнічного заводу" Олександр Носков. - Залишилось тільки вибухівку підкласти - і бахнути. Але воно йому ще треба, він же далі щось хоче робити.



Нині Господарський суд Рівного почав слухання справи щодо визнання "Рівненського радіотехнічного заводу" банкрутом. Та цікаво те, що власник контрольного пакету акцій радіозаводу та засновник "Інтерекопласту", який і подав позов, одна людина - Юрій Бойко. Він прокоментувати ситуацію навідріз відмовився.

У регіональному відділенні Фонду держмайна розповіли, що при купівлі-продажі акцій 5 років тому були поставлені умови - розвивати Радіозавод. Мовляв, для цього тоді все було: площа, обладнання, сотні працівників. Тож виникає питання: чи, бува, це банкрутство не штучне? Бо ж якщо умови договору не виконуються, контрольний пакет акцій власник мав би повернути державі назад.

Рівненський радіозавод: був приватний — стане державний?

- Пакет акцій був проданий за 25,5 мільйонів, - розповідає заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна України. - А заборгованість там 400 з лишнім тисяч. Тобто активів на підприємстві наскільки більше, щоб погасити навіть ту заборгованість, я вважаю, штучно ним же сворену.

Чи є банкрутство штучним, кажуть юристи, можна визначити за ознаками.

- У цій методиці передбачено, що якщо є, наприклад, активне вивільнення працівників з роботи, активний продаж нерухомого майна, основних оборотів - це є ознаки штучних дій самого керівника, - коментує юрист Комітету виборців України Мирослава Примак. - Тобто це дає підстави вважати, наприклад, органу, який здійснює розслідування по даному злочину, про те, що це є неправомірні дії.

Чи це напряму стосується Рівненського радіозаводу - мають перевіряти профільні служби. Чи перевіряли - невідомо, цієї інформації у Головному управлінні Міндоходів в області не надали. Повідомити пообіцяли після офіційного запиту. Його надіслали - відповіді чекаємо за 5 днів.





На правах реклами