Ми у Facebook
14.09.2013, 01:00

Заступниця рівненського губернатора розповіла Королевській, хто не платить людям зарплату

Нині в Рівненській області єдине економічно активне підприємство «Рівненський авторемзавод» не розраховується із людьми. Воно підпорядковане Державному концерну «Укроборонпром», який серед лідерів у державі за сумою недоплачених працівникам грошей.
Про це доповіла міністру соціальної політики України Наталії Королевській під час селекторної наради заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Сад. Вона запевнила, що підприємства-банкрути Рівненщини дотримуються графіків погашення зарплатних боргів. Рівень їх виконання наразі становить 182 відсотки.

Загалом нині керівники підприємств Рівненщини заборгували працівникам 729 300 гривень. Ця сума на 47% менша, ніж була на початку 2013 року.

Найвищі зарплати Рівненщини

Що ж до "Рівненського авторемзаводу", який особливо "псує картину" зі станом заборгованості з виплати зарплат на Рівненщині, то, як розповів у недавньому інтерв'ю OGO.ua голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, перспектива підприємства - це продаж.

- Ми довго займались цим підприємством, і сьогодні нарешті є визначеність з його подальшою долею. Від Міністерства оборони завод переданий концерну "Оборонпром", є тісна співпраця з його керівником, ми двічі проводили наради з виїздом на завод, всі неліквіди зараз реалізували для того, щоб погасити заборгованість з виплати зарплати працівникам, і нині вже є механізм, як це підприємство реалізувати. Відповідне положення вже прийняте урядом. Нарешті є розуміння, що ті оборонні підприємства, які сьогодні не потрібні ні Міністерству оборони, ні "Оборонпрому" — їх краще вчасно продати. Ми вже зробили повністю інвестиційний план підприємства і шукаємо інвестора.





На правах реклами