Ми у Facebook
27.09.2014, 16:40

ТОП-10 об'єктів "Волині туристичної" [+Фото]

На території музею-заповіднику "Поле Берестецької битви"

На території історичної Волині збереглося чи не найбільше в усій Україні пам’яток культури, архітектури та мистецтва. На порталі "Волинь туристична" серед них визначили ТОП-10 туристичних об'єктів краю. 27 вересня, у День туризму, давайте разом дізнаємося про них більше!
1. Замок Любарта

Верхній замок Луцька, один із двох (частково) збережених замків, пам’ятка архітектури та історії національного значення. Один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків.

Замок Любарта
Замок Любарта


2. Музей бурштину

Його відкрили у Рівному в 2010 році. Тут зібрано різні зразки "сонячного каменю", обробленого і необробленого, а також кращі декоративні вироби. Рівненщина – єдина область в Україні, де нині видобувають "сонячний камінь".

Музей бурштину у Рівному
Музей бурштину у Рівному


3. Кременець, Почаїв

У 2001 році створили Кременецько-Почаївський державний історико-культурний заповідник. Нині він оберігає 17 пам’яток ХІV-ХХ століть. Серед них – руїни Кременецького замку, Свято-Миколаївський собор, ансамблі архітектурних споруд Кременецького Свято-Богоявленського монастиря, Кременецького єзуїтського монастиря та Почаївської Свято-Успенської лаври.

Кременець
Кременець


А ви знаєте таємниці замків Рівненщини?

4. Берестечко

Битва під Берестечком 1651 року вважається найбільшою за всю національно-визвольну війну. До ХІХ століття Берестецька битва залишалася наймасовішою в історії Європи. Бойові дії відбувалася між селами Острів та Пляшева, що на Рівненщині. На місці цих визначних подій створено Національний історико-меморіальний заповідник "Поле Берестецької битви".

На території музею-заповіднику "Поле Берестецької битви"
На території музею-заповіднику "Поле Берестецької битви"


5. Музей Лесі Українки

Музей-садиба Лесі Українки у Колодяжному Ковельського району Волинської області, заснований у 1949 році. Саме тут відома письменниця провела свої дитячі та юнацькі роки. В експозиції музею представлено меморіальні речі Лесі Українки та її родини, прижиттєві видання творів поетеси та її матері Олени Пчілки, фотографії, речі побуту та етнографії Волині, відтворені фрагменти робочого кабінету і сільської хати.

Музей Лесі Українки
Музей Лесі Українки


Відкрий Рівненщину: розповіді про 7 чудес кожного з районів Рівненщини

6. Острозький замок

Зведений у ХІV столітті. Упродовж віків був родовою резиденцією некоронованих володарів Волині – князів Острозьких. Нині у його стінах знаходиться краєзнавчий музей, який зберігає князівські речі і таємниці.

Острозький замок
Острозький замок


Острозький замок - туристичне диво Рівненщини

7. Шацькі озера

Група з понад 30 озер у північно-західній частині Шацького району Волинської області, у межиріччі Прип’яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацька. Шацькі озера розташовані серед лісових масивів, де побудовано багато санаторіїв і таборів відпочинку.

Шацькі озера
Шацькі озера


8. Зимненський Свято-Успенський Святогірський жіночий монастир

Належить до найдавніших в Україні. Київський великий князь Володимир заснував єпархію у місті Володимирі, названому на його честь.

Зимненський монастир
Зимненський монастир


9. Дубенський замок

Споруджений у 1492 році. За всю історію існування замок жодного разу не взяли облогою чи приступом. На території замку розташовані два палаци: князів Острозьких та князів Любомирських.

Дубенський замок
Дубенський замок


10. Пересопниця

Колись княже місто з яскравою історією, а тепер село Пересопниця неподалік Рівного. Нині там спорудили культурно-археологічний центр, де є Музей Першокниги, Музей Пересопниці, садиба воєводи, фортифікаційна споруда княжої доби.

Культурно-археологічний центр "Пересопниця"
Культурно-археологічний центр "Пересопниця"


Клеванський замок на Рівненщині віддадуть Пересопниці

Пізнаваймо рідний край разом!





На правах реклами