Ми у Facebook
05.11.2013, 11:54

У Рівному з'являться велодоріжки [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

У світі люди масово починають пересідати на велосипеди. Адже це не тільки користь для екології та здоров'я, а й зручний спосіб пересування у великому місті, насиченому автотранспортом. У Рівному велосипедисти вже не раз просили облаштувати велодоріжки, але чи з'являться вони і коли це станеться?
У Рівному велоспорт не потребує популяризації. Побачити людей на велосипедах - звичне діло. І це не завжди новенькі "гірські" велосипеди, а й добре знані "України".

Велосипед - це не тільки можливість покращити стан навколишнього середовища, а й розвантажити рух в центрі міста. Крім того, їзда на велосипеді корисна для здоров'я: роботи серцево-судинної та нервової системи, покращення дихання та для м'язів ніг.

Велосипед для мера: коли Рівне стане зручним для всіх?

Рівненські любителі велоспорту неодноразово зверталися до міської влади з пропозиціями облаштувати у місті хоча б кілька велодоріжок. Нарешті вирішення питання зрушилося з "мертвої точки". Принаймні на це дає сподівання недавня заява міського голови.

- До мене звернулися асоціація велосипедистів та вихованці рівненського Палацу дітей та молоді, щоб вирішити це питання, - розповів днями міський голова Рівного Володимир Хомко. Зараз у нас з'явилася можливість зробити так, щоб Рівне було пристосоване для велотранспорту.

У Рівному - дві нові велопарковки

Так, за обіцянками мера, дві перші велодоріжки у Рівному будуть знаходитися біля стадіону "Авангард", а також велика доріжка буде облаштована біля парку, що в мікрорайоні Ювілейний.

А чи дійсно Рівне потрібно пристосувати до велосипедного транспорту і де ще можна і потрібно обладнати велодоріжки? Висловлюйте свою думку у коментарях!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ