Ми у Facebook
19.12.2013, 23:52

На Рівненщині прокурори подали в суд на місцеву владу

Органи прокуратури подали в суд на органи місцевого самоврядування Рівненщини за використання символіки ЄС поряд з національною.
Органи прокуратури Рівненської області заявили до Рівненського окружного адміністративного суду 25 позовів про визнання протиправними та скасування 27 рішень органів місцевого самоврядування, що стосуються, зокрема, «використання символіки іноземних держав поряд із адміністративними будівлями».

Ідеться про прапор Євросоюзу, який у багатьох містах і селах області депутати вирішили вивісити поряд із прапором України та символікою своїх населених пунктів. Зокрема, у Рівному такий прапор з’явився біля приміщення міськвиконкому, а також на центральному майдані міста.

Учасників Євромайдану звільнили від кримінального переслідування

Крім того, прокурори оскаржували звернення до Верховної Ради з пропозиціями ініціювати дострокове припинення повноважень президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради, що їх ухвалили міські депутати Дубна, Сарн, Острога, Корця, Гощі, а також багатьох районних рад.

Суд випустив 8 із 9 "в'язнів Банкової". Одного залишили під арештом

«Приймаючи вказані рішення, посадові особи сільських, селищних, районних та міських рад області вийшли за межі наданих Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноважень, чим порушили вимоги статті 19 Конституції України», – сказано в релізі прес-служби прокурора Рівненської області.

Працівники органів прокуратури Рівненської області і надалі будуть вживати заходів реагування на будь-які порушення закону, мовиться в заяві.





На правах реклами