Ми у Facebook
31.01.2014, 15:02

Усіх випускників Острозької академії, затриманих у Києві, відпустили під домашній арешт

Випускників Національного університету "Острозька академія" Юхима Дишканта та Дмитра Москальця, яких звинувачують в організації заворушень на вулиці Грушевського у Києві, відпустили під домашній арешт.
Про це "Українській правді" повідомили друзі затриманих із залу Апеляційного суду Києва.

Захист просив звільнити активістів під особисте зобов'язання, але прокурор погодився лише на домашній арешт.

Суд підтримав саме позицію прокурора і зобов'язав Дмитра Москальця з 20.00 до 7.00 бути за місцем проживання у Києві, а Юхима Дишканта – цілодобово, за місцем реєстрації у Тернопільській області.

Самих активістів до суду не привезли, а влаштували відеозв'язок із СІЗО.

Третього з випускників Острозької академії, затриманих у Києві за підозрою в організації масових заворушень, Артура Ковальчука, суд відпустив під домашній арешт 30 січня.



Рівнянина, затриманого у Києві на Грушевського, відпустили під домашній арешт




Як відомо, Юхима Дишканта і Дмитра Москальця, разом із Артуром Ковальчуком, які твердять, що не були на Грушевського, дорогою додому перестріли "тітушки" біля меморіалу жертвам Голодомору і побили. Потім автобус із "Беркутом", який викликали тітушки, забрав активістів до райвідділку, де їх звинуватили в організації заворушень. 21 січня суд залишив їх під вартою на 60 днів.



Як судили "мітингувальників Грушевського": три "справи під копірку" [+Фото]

До слова, раніше ректор Національного університету “Острозька академія”, професор, Герой України Ігор Пасічник від імені професорсько-викладацького складу, Асоціації випускників, Братства спудеїв звернувся до суддів, міліції, народних депутатів щодо заарештованих випускників вишу — Юхима Дишканта, Артура Ковальчука, Дмитра Москальця. “Нам вкрай важко повірити у причетність цих молодих людей до організації масових заворушень, участь в радикальних, екстремістських діях. Це талановиті молоді люди, які ще за часів навчання зарекомендували себе творчими, талановитими, відкритими, дружелюбними особистостями. Вони ніколи не мали проблем ні з дисципліною, ні з навчанням. Навпаки, своєю поведінкою вони були прикладом законослухняності й активної, творчої самореалізації”, - йшлося у листі. Ректор закликав суддів неупереджено і виважено розібратися у цій ситуації й взяти до уваги усі позитивні характеристики Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця.

Звернення ректорату Острозької академії до представників влади стосовно арешту трьох випускників

На Рівненщині через протистояння на Грушевського перенесли конкурс краси

Головне фото - з Facebook Миколи Княжицького





На правах реклами