Ми у Facebook
21.02.2014, 21:20

Засновник першого рок-клубу та студії звукозапису у Рівному

“Брем Стокер — український позитивний ска-панк”. Так характеризують себе учасники рівненського гурту — Мішаня, Льоха, Мороз. Одного з ідейних натхненників гурту — Олексія Казанцева — по праву можна назвати першим у багатьох речах. Він перший відкрив у Рівному успішний рок-клуб, перший заснував студію для музикантів-початківців, і врешті “Брем Стокер” — перший рівненський гурт, який “відкрив” свою музичну колекцію не з CD, а з MP3-диск з антологією...


— У 1996 році мені прийшла ідея створення місцевого рок-клубу. Я познайомився із Сашком Сірком. Я знайшов політичну партію, яка допомогла з реєстрацією та дала трохи грошей на апаратуру, Сірко знайшов у ПТУ-1 зал і, як-то кажуть, каша почала варитись. Невдовзі Рівне побачило перший рівненський рок-клуб під назвою “ЯМА”. Так ми почали робити перші в Рівному концерти, де грали гурти “з підвалів”, — пригадує Льоха (це сценічне ім'я Олексія). — Звісно, були і в інших спроби щось схоже організувати, але у нас ця ідея мала результат.

З часом, щоправда, організатори клубу дещо розійшлися у поглядах щодо подальшої перспективи закладу. Втім, Олексій Казанцев уже працював над іншим проектом. Це був “Брем Стокер”.

— Бренд “Брем Стокер” з'явився ще у 1996 році. Однак плідно працювати почали з 2005 року, коли до гурту приєднався Віталій Мороз, — продовжує свою розповідь музикант. — Від самого початку свого існування ми експериментували. Ми ж розуміли: “Панк-рок повинен шокувати”.



Саме тому у 1998 році “Брем Стокер” був першим рівненським сайкобіллі-гуртом, який використовував у музиці бас-гітару (на який грався контрабасовий слеп) та металеві бочки.

А вже рівно через рік Олексій заснував першу студію для музикантів-початківців.

— Люди досі слухають наші демо-записи гуртів “Тиха Думка”, “Команда Кусто”, “Побегі”, “Спалені Вітрила” тощо, які записувались на цій студії.

Втім, на досягнутому музиканти не зупинились. Вирішили піти нестандартним шляхом: замість того, щоб видати свій перший аудіодиск (як на той час робили усі музпроекти), вони у 2006 році записали... MP3 з антологією. Наразі у “Брем Стокер” вже шість альбомів, а на початку цього року знову вийшла у світ MP3-антологія.



Відмітимо, що про популярність гурту свідчить такий факт: жодного диску музиканти не випускали за свій рахунок — їх видавали офіційно рекордингові компанії, а гурт ще й прибуток за це отримував :)

Крім того, гурт має свою відеотеку: чотири кліпи та документальний фільм про тур “Брем Стокер” у 2006 році.





Наразі “Брем Стокер” продовжує працювати в студії і пише альбом, який знов здивує слухачів, запевняє Олексій Казанцев. Містер Мороз, Михайло Зорін та Олексій Казанцев готують для рівненських і не тільки прихильників ска-панку чергову порцію музичного креативу та епатажу...




Проект “Перші в Рівному” про наших земляків, котрі були першопрохідцями у різноманітних сферах життя – бізнесі, культурі, громадській чи професійній діяльності, політиці, особистих захопленнях. Про тих, хто не злякавшись труднощів, долаючи перешкоди - йшов до мети.

Рівненщина має знати про своїх ПЕРШИХ більше!








На правах реклами