Ми у Facebook
21.02.2014, 15:00

Рівненська область: знайшли боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни [+Відео]

18 лютого о 16:30 в лісовому масиві урочища "Деревки" поблизу села Висоцьк Дубровицького району під час вирізки лісу місцевий житель виявив дві 82 мм мінометні міни часів Великої Вітчизняної війни. Чоловік відразу зателефонував за номером «101», а місце, де були знайдені боєприпаси, узяли під охорону працівники міліції.
Про це повідомили з прес-служби ГУ ДСНС у Рівненській області.

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій під час додаткового обстеження прилеглої території виявили ще 59 мінометних мін калібром 82 мм та 1500 патронів калібром 7.62 мм часів війни. Того ж дня чотири боєприпаси було знешкоджено у спеціально визначеному місці. Наступного дня обстеження території було продовжено та додатково виявлено дванадцять 82 мм мінометних мін, 5 підривників, одну гранату Ф-1 та артилерійський снаряд калібром 76 мм.



Всього за два дні, піротехніки обстежили майже гектар лісового масиву та виявили 1580 вибухонебезпечних предметів, які успішно були знешкодженні. Варто додати, що усі знахідки радянського виробництва перебували у бойовому стані та становили серйозну загрозу для місцевих жителів і лісничих, адже радіус ураження при можливому вибуху сягнув би понад півтора кілометри. До того ж боєприпаси залягали за десять сантиметрів від поверхні землі і невдале розведення багаття могло б призвести до біди.

Рівненська область: у пожежі згорів чоловік

Також частину вибухівки знайшли на лісовій дорозі, на якій активно їздить транспорт лісового господарства. Як розповіли місцеві старожили, у місцевості, де знайшли снаряди, у далекому 1941-му проходила лінія оборони радянських військ. Там стояли мінометні розрахунки та були зведені бліндажі й окопи для солдат.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини