Ми у Facebook
26.02.2014, 09:16

Вимоги студентів Рівненщини до Міністра освіти і науки України

Студенти Рівного вимагають від нового керівництва Міністерства освіти і науки України вжити негайних заходів щодо люстрації освітньої галузі.
Що ж саме вимагають студенти від міністра? Список складається з 11 пунктів.

1.Провести внутрішні міністерські перевірки українських вузів на предмет порушення Конституційних прав студентів (незадовільні умови навчання, відсутність гардеробів, порушення норм у сфері опалення, адміністративний тиск на студентів, погрози студентам, тощо).

2.Провести перевірки та розслідування щодо примусовості благодійних внесків, фактів підробки документів, відмивання грошей, наявності чорної бухгалтерії, тощо у вузах, а також перевірки щодо порушень викладачами українських вузів правил фінансової та іншої звітності.

3.Провести розслідування фактів адміністративного тиску на студентів та викладачів, зокрема примушування до участі в Антимайданах та інших проплачених політичних акціях.

Рада звільнила Мінсоцполітики від Королевської

4.Взяти на контроль уповноважених осіб від Міносвіти справедливість схем нарахування стипендій та премій студентам (в т.ч. оплата за поїздки на Антимайдан і за корупційними схемами – родичам, наближеним викладачів, тощо) розподілу майна вузу між викладачами (надання житла, виділення коштів зі спецфондів для працівників та студентів вузів, тощо).

5.Здійснити масштабну перевірку вузів України на предмет отримання та вимагання хабарів викладачами та адміністраціями вузів.

6.Рекомендувати керівництву вузів України провести загальні та прозорі перевибори органів Студентського самоврядування, профкомів, ректорів за єдиною, прозорою та публічною схемою за участю громадськості та незалежних спостерігачів, щоб легітимізувати їх на належному рівні.

Яким має бути майбутній міністр культури України

7.Створити механізм оприлюднення рейтингу довіри до міністра та міністерства освіти у вузах шляхом репрезантаційної публічної оцінки (виходячи з моніторингу оцінок їх діяльності студентами).

8.Запровадити систему проведення публічних переатестацій викладачів українських вузів за участю громадськості та іноземних спостерігачів.

9.Розслідувати дійсність наявності вчених ступенів у викладачів вузів України та справедливість їх призначень на посади у вузах.

10.Надати прозорості процесу співпраці українських вузів, у т.ч. з іноземними вузами, і забезпечити контроль та моніторинг за їх діяльності міжнародними організаціями та представниками сфери освіти з розвинутих країн та провідних іноземних університетів.

11.Розслідувати наявність у "Почесного президента НУВГП", народного депутата України, що голосував за пакет "законів 16 січня", Миколи Сороки та його помічників педагогічної практики, факти незаконного отримання майна, надати публічності їх податковим деклараціям та висвітлити їх причетність до володіння та заснування підприємств.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ