Ми у Facebook
18.04.2014, 15:09

Весна 2014: Тепло обіцяють на Великдень

Перша половина березня підтвердила деякі прогнози народних синоптиків. А от що нам обіцяють на квітень і травень? Чи буде теплим Великдень? Як вплине весна на врожай-2014?
Березень

Перший місяць весни зустрів українців прохолодною погодою.

У Гідрометцентрі з прогнозами обережні: кажуть, що березень – місяць непередбачуваний. «У перші дні буде відносно тепло, в окремі дні можливі опади у вигляді дощу. З 4-5 березня ми очікуємо потепління, в південній частині країни температура вдень може доходити і до +16, у решті регіонів +4 … +10 градусів. Прогнозувати на подальші весняні місяці – справа невдячна, місяць березень перехідний, то ж можливі навіть циклони, хоча це малоймовірно», – сказав заступник начальника Гідрометцентру Анатолій Прокопенко. За його словами, в середині березня похолодає – можливі навіть невеликі заморозки, і до кінця місяця погода буде вітряною та дощовою.

Погода у Рівному 16 березня красномовно підтверджує такі прогнози синоптиків.

Квітень
Цей місяць відзначиться непостійністю – прохолодна погода збережеться до 1 і 2 декади, в середині 2-ї декади навіть можливі невеликі заморозки. «Але вже на початку 3-ї декади квітня в Україну прийде справжнє тепло, а 1 травня навіть можна одягати шорти», – запевняє народний синоптик Валерій Некрасов.

Яким буде рік Коня: Прогноз погоди в Україні на 2014 +ІНФОГРАФІКА

Нагадаємо, Пасха у 2014 році припадає на 20 квітня. Отже, якщо вірити народному синоптику, потепління прийде разом зі святом Великодня.

Травень
За прогнозами синоптиків, травень буде теплим, можливі сухі вітри, а дощі будуть рідко і короткочасні.

Інфографіка Сегодня.ua
Інфографіка Сегодня.ua


Урожай буде хорошим
Синоптики впевнені, що 2014-й порадує урожаєм: «Плодові дерева в цьому році будуть цвісти пишно, але пізно, тому основні сорти не потраплять під заморозки другої декади квітня», – говорить Валерій Некрасов.

«Сильні морози не вплинули на зерняткові плодові дерева, тому урожай яблук і груш буде хороший, – погоджується Анатолій Прокопенко. – Кісточкові плоди, тобто абрикоси, сливи, вишні, були трохи пошкоджені заморозками, особливо в південній частині країни, але зниження врожаю буде некритичним. Можливо, постраждав виноград, але поки про це рано говорити».

Лунный посевной календарь для садовых и огородных культур на 2014 год

Сприятливо оцінюють синоптики і майбутній урожай озимих: «Говорити про ярі культури поки рано, тому, що їх ще не сіяли. Але якщо брати озимі, то перезимівлю вони пройшли сприятливо, – впевнений Прокопенко. – Завдяки сніжній зимі, необхідні запаси вологи в ґрунті зберігаються. У зв’язку з цими факторами, я думаю, ми можемо розраховувати на приріст врожаю озимих приблизно на 10% порівняно з минулим роком».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ