Ми у Facebook
08.06.2014, 23:38

Хто вестиме держреєстр "чорнобильців"?

Ведення та фінансування діяльності Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, координуватиме Міністерство соціальної політики.
Кабінет Міністрів України на засіданні 4 червня 2014 року прийняв відповідну постанову №161 «Про внесення змін до Положення про організацію і функціонування Державного реєстру України осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Де знайти перелік санаторіїв для чорнобильців?

Як повідомляє Урядовий портал, відповідно до документа, функції з ведення держреєстру передаються він МНС до Мінсоцполітики, оскільки саме до цього міністерства передано бюджетну програму щодо комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. В зв’язку з цим внесено зміни до Положення про організацію та функціонування Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою КМУ №571 від 9 червня 1997 р.

Ліквідатор аварії на ЧАЕС Михайло Бабич: "Радіацію не відчуваєш на смак, на дотик, навіть поглядом неможливо окинути"

Також визначено, що зразок зазначеної реєстраційної картки буде затверджуватися Міністерством охорони здоров’я.

Рівне: нові тарифи на тепло

Фінансування робіт, пов’язаних зі створенням та підтримкою Державного реєстру, забезпечуватиметься за рахунок коштів державного бюджету.

До слова, Рівненщина – одна з трьох найбільш постраждалих від Чорнобильської катастрофи областей України. 55 відсотків території краю радіоактивно забруднені. Шість районів області - Березнівський, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський, Сарненський та місто Кузнецовськ – постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. На ураженій території - 339 населених пунктів.





На правах реклами