Ми у Facebook
26.06.2014, 15:01

Незабаром у Рівному створять авторську композицію «Небесна Сотня»

Уже зовсім скоро розпочнеться робота над створенням у Рівному художньо-скульптурної композиції «Небесна Сотня».
"Ідея виникла в ті нелегкі часи, коли йшла боротьба на Майдані, коли вся країна відчувала напругу та хвилювання. Як художник хотів зробити внесок у те, щоб лютневі події не забувалися. В картині Юрія Журавля, яка лягла в основу композиції, було втілення тієї ідеї та духу", - каже генератор ідеї та людина, яка вже впродовж трьох місяців працює над втіленням проекту Олексій Огонь.



Рівненські художники працюють над створенням барельєфу "Небесна сотня"

Місце під зображення було обране не випадково, адже будинок, на стіні якого буде розміщена композиція, знаходиться над центральною дорогою, на шляху до міського базару. Тому там дуже великий потік людей, і композиція буде завжди на виду.

Саме зображення буде виконане на керамічній плитці і покрите лаком для того, щоб збереглося не рік і не два. А композиція під зображенням буде зроблена з бетону, а потім розфарбована, тому буде дуже стійкою.



У Рівному збиратимуть гроші на панно "Небесна сотня"

Загальна вартість проекту становить 74,7 тис. грн, з них 50 тис. надає фонд "Цінностей Майдану". Голова фонду Юлія Герасимюк розповідає, що вони не могли не відгукнутися на такий проект, адже він і є безпосередньо тим, що буде нагадувати про лютневі події в країні, що не дасть забути, за що боролися хлопці, які загинули. Також зазначила, що фонд буде допомагати дозбирати повну суму, потрібну на реалізацію проекту.

Творець самого зображення, художник та музикант Юрій Журавель, зазначив, що при створенні картини навмисне намагався деякі з образів зробити більш узагальненими, щоб в одному обличчі впізнавалося декілька людей.

Творці проекту прогнозують, що роботи почнуться орієнтовно за тиждень, коли вони завершаться - не беруться прогнозувати, адже все залежить від фінансової складової.





На правах реклами