Ми у Facebook
09.08.2014, 09:59

"Єдиний квиток" у Рівному: вдала інвестиція чи інтерес організаторів

У Рівному обговорюють можливість співпраці з корейською фірмою, яка готова вкласти кошти у розвиток рівненського громадського транспорту. Водночас, міська влада до кінця не може прийняти рішення чи це не особистий інтерес організаторів "Єдиного квитка".
Інвестиційний проект, у рамках якого передбачена закупівля нових тролейбусів для міських перевезень, встановлення автоматизованої системи оплати та контролю за проїздом, прагне реалізувати у Рівному південнокорейська компанія MST Global Inc.

Ініціатор проекту Роман Чокан переконаний, що цей проект дозволить звільнити водія від роботи із грошима, відтак зникне корупційна складова в роботі транспорту. Безготівковий розрахунок дозволить чітко знати про кожну копійку сплачену за проїзд в транспорті. Система навігації дасть змогу вносити зміни в організації маршрутів руху.

Це дозволить змінити підхід до ціноутворення, адже питання вийде за межі “політичних рішень” і буде виключно регулюватись ринком. Зокрема, електронний квиток дозволить врегулювати відшкодування міською радою витрат перевізникам за безоплатний проїзд пільговиків.

У Рівному планують ввести “Єдиний квиток” для проїзду в тролейбусах

Ініціатори проекту "Єдиний квиток" запевняють, що ініціативу не можна далі втілювати в життя, бо міська рада не прийняла рішення про його підтримку. Міський голова Рівного Володимир Хомко наголошує, що боїться, що це просто особистий інтерес організаторів, тому хоче запитати думки людей з цього приводу.

- Особистий інтерес організаторів у вирішенні цього питання є. Вони проводять конференції, презентації, щоб прискорити вирішення питання, але це легкий тиск на мене, як на міського голову. Сама ідея "Єдиний квиток" - дуже хороша, але є три питання, які треба вивчити, - пояснює міський голова. - По-перше, до мене не зверталися представники цієї корейської фірми, контактуємо тільки з Романом Чоканом. Повинні прибути ті, хто цю ідею пропонує. Документу, який би уповноважував Романа Чокана вирішувати це питання я не бачив. По-друге, ми повинні розуміти, що нічого безкоштовного не буває. Мене цікавить, який відсоток у квитку вони попросять, бо якщо це 50%, то ми не зможемо це зробити. Треба знати цю націнку і, звісно ж, поговорити з людьми, щоб дізнатися їх думку. Ідея правильна, але є питання щодо її впровадження.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ