Ми у Facebook
30.08.2014, 09:22

З осені в Україні відновлять строкову службу

Рада національної безпеки і оборони України вирішила відновити цієї осені призов на строкову службу в українську армію.
Президент України під час засідання РНБО 28 серпня вирішив відновити призов на строкову службу, однак ці призовники не братимуть участь у проведенні АТО. Про це журналістам заявив міністр оборони Михайло Коваль після засідання РНБО під головуванням Президента Петра Порошенка.

«РНБО - вирішила відновити вже цієї осені призов на строкову службу до Збройних сил України, при цьому, призвані на строкову військову службу військовослужбовці будуть проходити службу і не долучатимуться до виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції», – заявив Коваль.

Хто саме воює з Україною: які російські військові частини стягнули в зону АТО

Нагадаємо, що обов'язковий призов у Збройні сили України був скасований з 2014 року, а 1 травня поточного року Олександр Турчинов, який обіймав на той час посаду в.о. президента України видав указ про тимчасове відновлення призову на строкову службу протягом травня-липня.

Крім того, в кінці липня була оголошена третя хвиля мобілізації в зв'язку з кризою на Донбасі. Відзначимо, що ситуація в цьому регіоні загострилася на тлі захоплення російськими військами Новоазовська Донецької області. В РНБО раніше повідомили, що сили АТО здали це місто для того, щоб зберегти життя бійців.





На правах реклами