Ми у Facebook
08.02.2015, 14:30

Про надзвичайні події жителі Рівненщини дізнаються через радіо, сирени та гучномовці

За допомогою телерадіоканалів, мобільного зв’язку, електросирени та вуличні гучномовці оповіщатимуть про події надзвичайного характеру або ж терористичний акт.
У цілому система оповіщення Рівненщини забезпечує проведення повідомлення 87 відсотків населення та 100 відсотків керівного складу області. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

Так, з метою оповіщення обласного оперативного штабу, керівників цивільної служби та найважливіших стратегічних об’єктів до системи централізованого виклику підключено 690 абонентів. Оповіщення здійснюватиметься автодозвоном через операторів мобільного зв’язку «МТС» та «Київстар GSM» та SMS-повідомленнями.

«Про виникнення надзвичайних ситуацій населення Рівненщини повідомлятиметься через електросирени, вуличні гучномовці та проводове мовлення, - зазначив Юрій Приварський. - Зокрема, в автоматизовану систему оповіщення включено близько півсотні електросирен, стільки ж гучномовців та понад 23 тисячі радіоточок в населених пунктах області».

Також про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій населення оповіщатимуть через мережу FM радіостанцій. Так, в центральних та південних районах Рівненщини повідомлення для населення будуть передаватися на частотах радіостанцій «Радіотрек», «Стильне радіо», «Перець FM», «Авто радіо». Жителів північних районів про надзвичайну подію інформуватимуть через «Стильне радіо», «Перець FM», «Люкс FM» та «Супер радіо». А в Кузнецовську та його прилеглій території такі повідомлення транслюватимуть в ефірі телеканалу УТ-1.

Статті до теми:

Екстрена валізка: Що потрібно мати при собі на випадок війни
Уряд ввів надзвичайний стан у Донецькій та Луганській областях
Підприємства Рівненщини повинні готуватися до надзвичайних ситуацій





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ