Ми у Facebook
04.03.2015, 20:15

Стартував Кубок Рівненщини з шахів 2015 року [+Фото]

Володимир Ковальчук і Оксана Лозова вітають учасників змагань

28 лютого – 1 березня в Рівному відбувся перший етап Кубка Рівненської області з шахів 2015 року за підтримки голови Рівненської обласної організації Радикальної партії Оксани Лозової.
ФОТОРЕПОРТАЖ ПРО КУБОК РІВНЕНЩИНИ З ШАХІВ-2015

У турнірі, що проходив за швейцарською системою в 9 турів з обрахунком рейтингу ФІДЕ, змагалися представники Березнівського, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Острозького, Радивилівського, Рівненського, Сарненського районів, міст Рівне, Кузнецовськ, а також гості з Житомирської, Волинської та Львівської областей, всього 55 учасників. З результатом 7,5 очок з 9 можливих переможцем став Клюка Сергій, 2 місце в Рехтмана Павла, 3 місце в Сєдлова Віктора (всі з Рівного). Кращі інтелектуальні спортсмени отримали цінні подарунки, а перша вісімка шахістів Рівненщини здобула бали в загальний залік Кубка області. Змагання відбулися за організаційних зусиль Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Володимир Ковальчук).

Турнірні результати

Після 1-го ігрового дня (5-х турів) визначилися два лідери: Клюка Сергій та Рехтман Павло з 4,5 очками в активі, за ними розташувалися Сєдов Віктор, Музика Василь, Шинкарчук Максим та Чечель Юрій (всі з Рівного) по 4 очки. Хід турнірної боротьби 2-го ігрового дня показав, що саме між цими учасниками розгорнулася основна конкуренція. Інші фаворити грали нестабільно і практично не змагалися за 1 місце. В підсумку перша трійка шахістів не зазнавши жодної поразки заслужено посіла високі місця.

Останній тур остаточно потасував колоду лідерів, зафіксувавши наступні результати на перших дошках: Рехтман-Петренко (1/2-1/2), Клюка-Кохно (1-0), Чечель-Сєдлов (1/2-1/2), Музика-Шинкарчук (1/2-1/2). Як видно з результатів, Клюка Сергій, перемігши в принциповому “дербі” минулих років, наздогнав лідера Рехтмана Павла та за додатковими показниками (коефіцієнтом Бухгольця) обігнав його і став переможцем.

До речі, для Сергія це був своєрідний дебют в рівненських змаганнях, адже один з найсильніших шахісті нашого краю 90-х років, чемпіон області 1998 року, з 2001 року проживав за межами Рівненщини. Зі слів Сергія, він повернувся на Батьківщину і готовий знову боротися за найвищі місця в турнірах, що проводяться Рівненською обласною федерацією шахів, в якій він відновлює своє перебування.



Загальний підсумок

Новий сезон кубкових баталій розпочав свою ходу з обласного центру. Приємно відзначити, що головне місто нашого краю відтепер має можливість приймати масові змагання в новому клубі з сучасним шаховим інвентарем.

З нагоди старту Рівненської серії Гран-Прі з шахів привітала учасників змагання спеціально запрошений гість - голова Рівненської обласної організації Радикальної партії Оксана Лозова. В своїй промові Оксана Василівна наголосила: "Дуже важливо в цей непростий для країни час підвищувати інтелект нації. Адже його рівень стане визначальним чинником успішності держави в майбутньому. Навички прийняття рішень, що формуються в інтелектуальних спортсменів, сприяють успішності і в житті. Особливо важливо залучати до гри дітей, даючи їм корисну альтернативу комп’ютерним іграм. Очолюваний мною партійний осередок всіляко буде підтримувати розвиток шахів на Рівненщині".

Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук подякував Оксані Лозовій за підтримку та в свою чергу запевнив в продовженні ефективної діяльності Рівненської обласної федерації шахів, в тому числі з допомогою таких соціальних партнерів як Радикальна партія Олега Ляшка. Після завершення змагань керівник рівненських шахів особисто відзначив кращих інтелектуальних спортсменів грамотами, медалями, цінними подарунками, а переможця ще й красенем-кубком.



БІЛЬШЕ ФОТО

Детальна інформація про підсумки турніру

До теми:

Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук — про секрети успіху шахів на Рівненщині [+ІНТЕРВ'Ю]

Рівне: відбувся щорічний дитячий турнір з шахів «Святий Миколай у кожну хату» [+Фото]

Вибір "ОГО": Володимир КОВАЛЬЧУК. Шаховий генерал





На правах реклами