Ми у Facebook
30.03.2015, 10:00

Продавці на рівненських ринках мають використовувати касові апарати

Рівному звертає увагу платників єдиного податку, що, починаючи з 1 липня 2015 року, платники 3 групи, а з 1 січня 2016 року - 2 групи, повинні використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій, в тому числі при наданні послуг.

Ця вимога не стосується платників єдиного податку (фізичних осіб - підприємців) другої і третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках, провадять продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи.

Разом з тим, для платників єдиного податку, які повинні використовувати у своїй діяльності РРО, передбачений мораторій на перевірки. Так, якщо платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 01.01.2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО відповідно до норм Податкового кодексу України.

Нагадуємо, зазначені норми передбачені Законом України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Статті до теми:



Рівне: плата за землю доповнила бюджет майже на 9 млн грн


Перші гроші від МВФ вже почали надходити до України






На правах реклами