06.04.2015, 20:00

Оригінальний рецепт сирної паски без випічки

Великдень не за горами, а тому дуже скоро господині будуть готувати головну страву цьго свята - паску. Для того, аби вразити гостей, ви можете скористатися оригінальним рецептом сирної паски від нашої читачки.
Приготування паски на Великдень - давня традиція українців. Так, останнім часом, окрім традиційних рецептів святого хліба, з’являються і більш оригінальні. Наша читачки Світлана поділилася своїм рецептом сирної паски без випічки:

Для приготування такої сирної паски з курагою нам знадобиться:
Сир - 1 кг
Цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 100 г
Сметана - 100 г
Вершки - 100 мл
Мед - 3 ст. ложки
Жовтки - 4 шт.
Цедра 1 лимона
Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки
Курага - 150 г
Коньяк - 2 ст. ложки

Приготування:
Для такої паски потрібно купити жирний сир. Краще на ринку або приготувати свій домашній. Сир потрібно добре відтиснути і дати стекти сироватці.
Вершки повинні бути жирністю не менше 20%, а сметана краще - 30%, але не менше 20%.
Лимон вимити і очистити цедру. Нарізати дрібними смужками або натерти на тертці.
Курагу промити, обсушити і замочити в коньяку на кілька хвилин. Можна і в ромі або в лікері. Потім нарізати дрібними кубиками або смужками.
Сир протерти через дрібне сито. Вершкове масло розтопити.
До протертого сиру додати курагу і лимонну цедру.
У каструльці змішати вершки, мед, жовтки (2 штуки), ванільний цукор, поставити на водяну баню і проварити 3-4 хвилини.
В окремому посуді розтерти жовтки, що з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сметану. Все добре збити.
До підготовленого сиру додати яєчно-медову суміш, добре перемішати.
Підготувати форму, куди будете укладати сирну масу. Марлю змочіть водою, відіжміть і вистеліть нею всю форму. Укладаєте сирну масу ложкою, добре утрамбовуючи кожну порцію.
Коли форма буде заповнена, кінці марлі загорніть, зверху форму притисніть вантажем і залиште на добу в холодильнику.
Готову паску з сиру з курагою обережно витягніть з форми на блюдо або пласку тарілку. Прикрасити паску з сиру з курагою можна курагою, яка залишилась, родзинками, кольоровим мармеладом, лимонними дольками, тонко нарізаними апельсинами чи ківі.
Можна приготувати крем, яким полити зверху сирну паску і прикрасити збитими вершками.

Більше ідей до свята шукайте тут

Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]
Щасливе Рівне