Ми у Facebook
26.04.2015, 11:15

На Рівненщині знешкодили снаряди часів Другої світової війни

Останнім часом в жителі Рівненської області все частіше знаходять небезпечні снаряди.
Так, 21 квітня групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС у Рівненській області було успішно знешкоджено ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни, яку було виявлено в селі Городище Рівненського району, під час проведення земляних робіт. Цього, ж дня піротехніки Служби порятунку знешкодили один артилерійський снаряд калібром 75 мм який було виявлено в місті Сарни, поблизу озера «Селянське».


ГУ ДСНС України у Рівненській області, закликає жителів бути обережними під час земляних робіт , адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Статті до теми:

На Рівненщині знайшли артилерійські снаряди

Рівненщина: снаряди часів війни знаходять на городах та у лісосмугах

На Рівненщині знаходять артилерійські снаряди та бомби





На правах реклами