Ми у Facebook
02.05.2015, 11:15

Із 1 травня в Україні зросли тарифи на воду

На Рівненщині подорожчання незабаром відчують споживачі Кузнецовського МКП. Рівнеоблводоканал про зміни в платіжках поки що не повідомляє.
Набула чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 26 квітня 2015 про збільшення тарифів на водопостачання для населення.

Рішення про зміну граничних тарифів на водопостачання населення Нацкомісія мотивувала, передусім подорожчанням електроенергії та курсу долара, що призвело до збільшення валютних кредитів для водоканалів України.

Згідно з рішенням НКРЭКУ, тарифи разділені на 4 групи. У кожній області встановлюються тарифи однієї з 4-х груп:
— від 4 до 6 грн за куб. м.
— від 6 до 8 грн за куб. м.
— від 8 до 9 грн за куб. м.
— від 10 грн за куб. м.

Максимальні тарифи на воду встановлені у Київській, Закарпатській та Кіровоградській областях – від 10 грн за куб. м, у Києві - від 6 до 8 грн за куб. м. Найменші тарифи будуть у Вінницькій та Донецькій областях - від от 4 до 6 грн за куб. м.

Разом з тим тарифи піднято окремо по кожному водоканалу. Рівнеоблводоканал у Постанові НКРЕКП від 26 квітня не згадується, натомість Кузнецовське МКП віднесене до 2 групи. Там дозволено підвищити тарифи в рамках 2,77% -15,94%, щоб компенсувати ріст вартості електроенергії.

На офіційному сайті Рівнеоблводоканалу www.vodarivne.com
про подорожчання тарифів на воду з 1 травня 2015 року
поки що не йдеться. Наразі діють такі розцінки:



Чинні тарифи були затверджені для населення та інших споживачів Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг " Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення Рівненському обласному виробничому КП ВКГ "Рівнеоблводоканал""від 16.12.2014 № 804.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівненщина: нові тарифи на воду у 2015 році
У "Рівнетеплоенерго" пояснюють, чому зростають тарифи
Підвищення тарифів на опалення переноситься





На правах реклами