Ми у Facebook
29.05.2015, 12:15

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

У перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкують Міжнародний день захисту дітей.
Це свято вважається одним з найстаріших міжнародних свят. Вперше його відзначили в 1950 році. В Україні День захисту дітей святкується з 1998 року

Це не тільки галасливі і веселі святкування дітвори, але й нагадування суспільству про необхідність дотримання і пошани прав дитини, як необхідної умови для формування гуманного і благополучного суспільства.

Нагадаємо, рішення про проведення Дня захисту дітей було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоровя дітей одним з найважливіших напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлений згідно з Указом Президента України від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей “Україна — дітям” та інших громадських організацій.

У цей день слова особливої поваги людям, які піклуються про діточок, котрі залишилися без батьківської опіки і найбільше потребують тепла і любові.





На правах реклами