Ми у Facebook
28.01.2018, 17:23

Рівнянин видав оригінальний фотоальбом

Ігор Руденко. Фото з його сторінки у ФБ.

Кожна із фотографій має свою окремішню історію.
Ігор Руденко народився в 1964 році у селі Висоцьк Дубровицького району на Рівненщині. Пізніше жив у Рівному, навчався у 13-й та 22-й школі. Пізніше закінчив факультет кібернетики Київського державного університету ім. Тараса Шевченка та Інститут міжнародних відносин. Магістр міжнародного права. Займається адвокатурою, спеціалізується на морському праві.

Крім права у Ігоря є ще одне захоплення – вулична фотографія (жанр фотографії, який зображає людей у публічних місцях в буденних ситуаціях). Як вуличний фотограф Ігор отримав спеціальний приз всеукраїнського конкурсу «Фотографія року 2014».


Рівнянин увиразнює неймовірні грані буденного життя (+ФОТО)


Нещодавно Ігор Руденко видав власний фотоальбом з вибраними фотороботами.

Автор погодився розповісти історії, як з'явилися ці фотороботи.

Автор фото Ігор Руденко
Автор фото Ігор Руденко


Під час чергового відрядження до Лондона після завершення справ проходив районом Ковент Гарден. Там завше можна познімати стріт, як немає на думці особливої локації. Багато туристів з фотокамерами – серед них тебе взагалі не помічають. Йдучи вже до підземки на вузькій вуличці побачив художника, що поставив свій мольберт на вулиці і щось там малював. Зосередженість, яскраві кольори на тлі сірої вулиці, зовнішній спокійний вид на фоні туристів – це само собою привертало увагу. Непогане фото було б, але… нічого не відбувалось. Та проходячи повз нього відчув якийсь рух за спиною, розвернувся і зробив фото. Під час кадрування (якась мить) зрозумів що відбувається. Натиснув і пішов далі, вже знаючи що не дарма вештався по району. Кадр є.

	Автор фото Ігор Руденко
Автор фото Ігор Руденко


Рівне. Зібрався пройтися з камерою як рекомендують древні класики – 10-29 км в день. Вирішив почати з зупинки Центральний ринок – саме після обіду і сонце світить майже вздовж Соборної, а отже за спиною, як рухатись в сторону центра. Саме тому й вибрав це місце як відправну точку.

Отже вискочив з маршрутки і зразу побачив кадр. Молода жіночка не шла – це був справжній кетволк (catwalk) по подіуму з дитиною, але на вулиці. Гарне освітлення, модель, рух – все промайнуло десь там за якусь мить і палець сам натиснув кнопку затвора – я навіть не встиг навестися. Власне і не пробував, бо розумів, якби то зробив – втратив би ту мить. За якусь секунду все пропало – світло, мізансцена…Рівненська мадонна.

Камера має бути частиною тебе (усміхаюсь).

Автор фото Ігор Руденко
Автор фото Ігор Руденко


Певно була субота. Потрібно було вийти в офіс одному попрацювати пару годин. Йдучи з роботи до метро Контрактова площа здалеку вже побачив сцену – стоїть одиноко дівчинка та їсть морозиво в очікуванню трамвая. У глибині – мужики щось собі гуртом розпивають. Йшов дрібний дощик і народу більше не було. Зазвичай то людне місце – кінцева зупинка трамваю та маршруток. Усілякі кіоски довкола (зараз всі ті мафи позносили). Залишилось тільки швидко вирахувати точку зйомки, відзняти швидко та йти геть.

Автор фото Ігор Руденко
Автор фото Ігор Руденко


Кав’ярня на Подолі, Київ. Рясний дощ, іду до офісу. Камера завше зі мною. Із-за того дощу на вулиці нікого немає. За 15 метрів бачу двох чоловіків імпозантного виду, що п’ють каву і ведуть серйозну розмову. Шпигуни – усміхнувся я собі, згадуючи книги болгарського письменника Богоміла Райнова. Такі собі олдскульні шпигуни. Натис кнопку, проходячи у трьох метрів, знімаючи від стегна. Аби не потривожити резидента.

Фото Ігоря Руденко.
Фото Ігоря Руденко.


Михайлівський Золотоверхий собор, Київ. Зайшов глянути, що там робиться без мене. Собор великий досить. Видно, закінчилася служба – народ говорить з батюшкою, якісь відомі митці, політики, спілкуються. Нічого цікавого. В другій частині собору – порожньо, тільки ходить служка і приводить свічки у порядок перед образами. І раптом як не від світу цього, з’являється Солдат. В ньому було все – запах війни, безсонні ночі, втома, дим, постріли… Він взагалі не звертав ні на кого увагу, було таке враження, що він цілеспрямовано щось конкретне шукав. Нічого для нього не існувало. Зайшов, довго озирався і, очевидно, побачив що шукав – ікону. Причому довго вдивлявся – чи вона. Певно знайшов. Вона. Але я більше не знімав. Пішов. Він, певно, їхав додому.

Диво народження дитини: фото історії пологів

Побачити більше фоторобіт Ігоря Руденка, можна переглянувши безкоштовний фотоальбом за посиланням: https://www.docdroid.net/bLcVE5I/candid-evidence-photobook-by-igor-rudenko-2018.pdf


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами