Ми у Facebook
14.10.2020, 20:58

Після перемоги на виборах Віталій Коваль впровадить у Рівному соціальну "картку рівнянина"

Знижки в аптеках, запис на прийом до лікарів, пільговий проїзд у громадському транспорті, відвідування культурних закладів – і це ще не весь перелік послуг, які можна буде отримати завдяки втіленню такої ініціативи.
Так, останнім часом в столиці України стала дуже популярною та навіть модною «картка киянина». Її почали активно оформлювати не лише соціально незахищені категорії населення, але й студенти та мешканці столиці, які приїхали до Києва працювати.



В свою чергу, у Рівному вже давно існує потреба запровадити подібну муніципальну програму, яка б надавала певні переваги мешканцям міста.

«“Картка рівнянина” – це соціальний проект, який запровадить наша команда після обрання до Рівненської міської ради. Він спрямований, в першу чергу, на пільгові категорії громадян, які зареєстровані у місті Рівне. Втім, плануємо зробити так, щоб цю картку могли оформити не лише рівняни, а й ті, хто має постійну, офіційну роботу в місті, а також студенти», - розповідає кандидат на посаду міського голови Рівного Віталій Коваль.

Вона виглядатиме як звичайна пластикова банківська картка. На ній буде встановлено ідентифікаційний додаток, який підтримує функціонал, пов’язаний із наданням соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів та послуг у Рівному. Крім цього, «картка рівнянина» буде мати власний рахунок, що діятиме на всій території України та за її межами. Цю картку також можна буде використовувати як зарплатну, пенсійну або для отримання стипендій.

За словами Віталія Коваля, власник «картки рівнянина» матиме низку переваг. Адже вона міститиме багато різних додатків, корисних та необхідних для громадян.

Наприклад, завдяки медичному додатку власники картки зможуть користуватися Електронною реєстратурою для запису на прийом до лікарів, робити необхідні аналізи у лабораторіях, які стануть партнерами проекту, зі знижкою чи з нарахуванням бонусів на картку. Пільговики – власники картки – матимуть знижки в аптеках, з якими міська рада укладе відповідні договори.

За допомогою цієї картки пільговики зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті. А особи, що не мають соціальних пільг, отримають можливість використовувати картку як проїзний квиток, поповнюючи її для подальших поїздок.



Власники картки, в залежності від пільгової категорії, зможуть отримувати знижки на відвідування музеїв, театрів, кінотеатрів, концертів тощо.

Окрім цього, картка передбачатиме сервіс оплати послуг, що надасть можливість сплачувати за послуги онлайн та купувати товари в Інтернеті, а також платити за послуги ЖКГ без черг. І, що важливо в умовах пандемії, без зайвих контактів зі сторонніми людьми миттєво поповнювати мобільний рахунок, оплачувати дитячі садки, рахунки за телебачення тощо.

За допомогою додатку «картка учня» батьки зможуть отримувати інформацію про придбані дитиною товари, проїзд у міському транспорті, час відвідувань учбового закладу та навіть успішність дитини у школі.

Тож «картка рівнянина» є своєрідним «електронним паспортом» мешканця Рівного, за допомогою якого буде здійснюватись ідентифікація для отримання різноманітних послуг та сервісів, в тому числі і державних.

«Ми плануємо, що «картку рівнянина» зможуть оформити всі громадяни, які офіційно проживають у Рівному і мають відповідну реєстрацію, а також ті, хто офіційно працює у місті, – розповідає Віталій Коваль. – Для того, щоб оформити картку, необхідно буде звернутися у ЦНАП із відповідною заявою, паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням, що дає право на пільгу. Або з довідкою із місця роботи у Рівному, якщо ви не є мешканцем міста».

У випадку, коли людина не матиме змоги самостійно оформити картку, відповідні соціальні працівники робитимуть це за місцем проживання такої особи. Передбачаємо й інший варіант – картку зможе оформити довірена особа або опікун.

«Ми впевнені, що такий проект стане зручним сервісом, який дасть можливість зберегти час, заощадити власні кошти усім категоріям рівнян та брати участь в управлінні нашим містом», - резюмував Віталій Коваль.

Навіщо потрібна «картка рівнянина» пенсіонерам та пільговим групам:
– Пенсійні доплати з міського бюджету;
– Пільговий проїзд у міському транспорті;
– Соціальні проекти для малозабезпечених;
– Знижки на ліки та медичні послуги;
– Знижки на продукцію місцевих виробників;
– Знижки на ритуальні послуги.

Навіщо «картка рівнянина» потрібна батькам дітей шкільного віку:
– Пільговий проїзд для дітей шкільного віку у громадському транспорті;
– Знижки на забезпечення школярів приладдям (шкільна форма, підручники тощо);
– Знижки на відвідування гуртків та секцій в позашкільних закладах;
– Знижки на ранкові та дитячі сеанси в розважальних закладах (зоопарк, кінотеатри, ляльковий театр тощо);
– Знижки на лікування у приватних та муніципальних медичних закладах;
– Знижки на відвідування музеїв;
– Знижки на спортивні та культурно-розважальні заходи.

Навіщо «картка рівнянина» молоді:

– Допомога власнику картки у працевлаштуванні в Рівному;
– Участь в місцевій програмі «Доступне житло» у місцевих забудовників;
– Знижки на абонементи у спортивних закладах;
– Знижки на освітні програми (курси підвищення кваліфікації);
– Знижки в закладах громадського харчування та у розважальних закладах.

Навіщо «картка рівнянина» мешканцям міста:
– Можливість впливати на прийняття рішень міською радою (в тому числі міського бюджету, земельних та інших питань, які відносяться до компетенції міської ради);
– Пільги на приміський транспорт;
– Знижки на освітні програми (курси підвищення кваліфікації);
– Пільги з працевлаштування через центр зайнятості.





На правах реклами