Ми у Facebook
20.11.2020, 16:45

Боротьба нового і старого: що, все ж, оберуть рівняни?

Два кандидати, які вийшли в другий тур виборів – нові у політиці, але все ж підходи до ведення, як агітаційної роботи, так і в майбутньому – забезпечення розвитку міста у них точно різні.

Тож, чи підтримають рівняни європейський шлях розвитку Рівного та новітні підходи до влади – дізнаємося вже зовсім скоро.

У другий тур виборів міського голови вийшли два кандидати - перший від локальної місцевої партії “Рівне разом” Віктор Шакирзян та від політичної партії “Європейська солідарність” Олександр Третяк.

Третяк чи Шакирзян: чому все залежить виключно від рівненських націонал-демократів?

До слова, обоє кандидатів лише прийшли в політику, до цього виборних посад не займали. З цього можна було б зробити висновок, що рівняни воліли б бачити міським головою зовсім нову людину, мабуть, дається взнаки втома від багаторічного перебування на посаді Володимира Хомка. Він же останні 12 років не надто переймався долею міста і робив все так, аби не гірше.

Але боротьба нового і старого не така прямолінійна як це виглядає на перший погляд. Сьогодні, Віктор Шакирзян проводить останні дні агітації. Так, наприклад, відкриває нову дорогу і перерізає стрічки спільно у компанії зі “старими” політиками: «найдорожчим» нардепом, мером, головою ОДА – яких він ще в першому турі вважав запеклими ворогами – адже вони були кандидатами від «Слуги народу» Володимира Зеленського та «За майбутнє» Ігоря Коломойського. Окрім того, до опонента приєдналися дві, здавалося б, проукраїнські партії, бо так вирішили їх місцеві боси. Представники цих партій вже роками займають впливові посади в місті та мають репутацію, далеку від бездоганної. Це підтвердження того, що стара гвардія отримала певні гарантії на свої посади, схеми та впливи взамін на підтримку кандидата.

Виборці Шакирзяна даремне сподіваються на якесь оновлення влади, принципів і підходів до управління міста — цього не буде, адже вони підтримують майбутню монополію та конфлікт інтересів. Якщо щось нове й буде, то це перерозподіл сфер впливу в будівельній сфері, де одна фінансово-промислова група почне домінувати і візьме в заручники все місто.
Рівне на політичному роздоріжжі

Олександр Третяк від “Європейської солідарності” в ці дні також перерізав стрічки, але спільно з Петром Порошенком на провідному підприємстві Рівного – рівненському Льонокомбінаті. Тим самим, демонструючи послідовність політики цієї проукраїнської, патріотичної сили.

Як намагалися очорнити брудні політтехнологи кандидата Олександра Третяка? Все, на що спромоглися конкуренти — написати серію брудних матеріалів про ректорство керівника духовної семінарії. І найцікавіше, що питання освіти підняв конкурент, який аж 23 (!) роки вчився в університеті і заледве здобув диплом. Мало хто з одногрупників може пригадати студента Віктора Шакирзяна. Та й, взагалі, мало хто з рівнян може пригадати звідки ж узявся Віктор Шакирзян.

Один голос вирішує все, або Як рівнянам обрати європейське місто

Його зображення й ім’я просто повісили на всі білборди міста ще з весни, він в інтернеті і новинах, на горнятах і буклетах, на кубах і в наметах. Ще вчора його ніхто не знав, а вже сьогодні за сумнівного персонажа готові голосувати на виборах? Людині, яка з'явилася ні звідки можна довірити управління містом?

Кажуть, що Віктор Шакирзян великий господарник, принаймні, так написано в його буклетах. Але вдумаймося: що такого зробив кандидат — відремонтував годинник, посадив дерева, поставив лавочки? Це має робити мер міста? Замість розвитку, замість стратегічного плану по відновленню економіки, замість розвитку культури і гуманітарної сфери, замість вирішення найбільш гострих організаційних питань з порятунку від хвороб, замість впорядкування питань архітектури й містобудування?

Кажуть, що Віктор Шакирзян допомагає волонтерам і військовим. Однією рукою допомагає українським волонтерам, а другою веде у своїй команді священика УПЦ МП. На білбордах пишуть, що це проукраїнський кандидат, при чому єдиний, то як же той, хто допомагає і будує храми ПЦУ веде в раду московського священика?

Віктор Шакирзян каже що треба очистити озеро Басів Кут, але нечистоти збудованих його компанією комплексів, ймовірно, сходять в озеро. Небажання будувати каналізаційний колектор за рахунок забудовника, як це і має бути, лише погіршує екологію озера та річки. Всі витрати забудовники намагаються перекласти на плечі міського бюджету. Видатки — за рахунок рівнян, прибутки – собі. Непоганий бізнес. За це рівняни готові голосувати?

Вибір рівнян: як місту не повернутися в «лихі» 90-ті

Прихід Віктора Шакирзяна і його кума та бізнес-партнера Романа Куриса і тих, хто за ними стоїть веде до встановлення монопольного становища однієї фінансово-промислової групи, яка поставить місто Рівне в повну залежність собі. “Темна конячка” яка приходить не така безневинна як виглядає, це справжній «троянський кінь». За сірими завжди приходять чорні.

Вікто Шакирязн має досвід того, як приходити чи засновувати фірми і робити їх банкрутами, про що писали не одне журналістське розслідування. То можливо він би й далі цим займався, а Рівному точно такого варіанту не треба. Місту необхідно розвиватися, а не остаточно прийти в «лихі» 90-ті та зупинитися у розвитку.

А містом нехай керує людина, яка не має жодних зобов’язань перед «рішалами», не лобіює інтереси забудовників, а має потужну команду, що здатна змінити хід розвитку Рівного. Нехай чесні й прозорі правила будуть встановлені. Бізнес нехай чесно й відповідально працює, нехай підприємці стають багатшими, а міська казна нехай поповнюється грошима. Нехай в міських кабінетах залишаться чесні управлінці, які зможуть ефективно й справедливо управляти проектами та грошима, щоб кожен рівнянин відчув зміни.

Голосуйте 22 листопада за справжнього нового мера від “Європейської солідарності” Олександра Третяка.






На правах реклами