Ми у Facebook
09.04.2021, 08:55

4 способи звільнити пам'ять на телефоні, не видаляючи потрібні файли

Заповнення пам’яті у смартфонах з ОС Android – одна із найчастіших причин, чому телефон починає повільніше працювати. Щоб отримати додатковий простір на своєму улюбленому смартфоні, зовсім не обов’язково видаляти фотографії або музичні файли, пише "Дивогляд".
4 способи, як звільнити пам’ять до 10 Гб.

Для початку - це здається очевидним - потрібно почистити кеш. Для цього треба відкрити Налаштування- Додатки — Програми. Потім потрібно зайти у всі програми, які використовують багато тимчасових файлів, і очистити там кеш: браузер, соцмережі, месенджери, ігри, Play Market, тощо.

Місця, де може ховатися "сміття".

1. Потрібно знайти папку .thumbnails, яка знаходиться у кореневому розділі DCIM (або Pictures) ОС Android. У цій папці зберігаються міні-копії усіх картинок і фотографій, які ви переглядаєте на своєму телефоні.
Цей каталог може бути прихованим. Тому перед його очищенням слід зайти в налаштування системи і включити відображення прихованих папок.

2. Щоб звільнити пам’ять, можна також очистити папку Data, у якій накопичується кеш, деякі настройки та службова інформація про додатки. Зробити це можна за допомогою будь-якого стороннього файлового менеджера (File Manager), який можна завантажити з Play Market.


3. Більшість соцмереж і месенджерів зберігають фото і відео у папці Медіа і ви легко можете їх знайти і очистити. Але у випадку з Telegram, який є у телефонах багатьох користувачів, все трохи складніше. Вся переглянута вами інформація із месенджера зберігається у внутрішню пам’ять телефону. Щоб знайти їх, потрібно зайти у папку Файли - Внутрішня пам’ять. Там потрібно знайти папку Telegram і очистити її.

4. Щоб прискорити роботу пристрою варто також очистити Оперативну пам’ять. Це можна зробити за допомогою програм з очищення телефону, а можна й вручну.
Найпростіший спосіб - завершення усіх процесів, які не використовуються. Це дозволяє збільшити швидкість роботи на Android.

Для цього в настройках потрібно знайти пункт пам'яті і перевірити, які додаток споживали її найбільше, потім їх зупинити.






На правах реклами