Ми у Facebook
24.09.2021, 18:41

Відомого тернопільського журналіста знайшли мертвим

фото зі сторінки Ярослава Буяка у ФБ

Правоохоронці встановили, що журналіст Ярослав Буяк, якого розшукували, перебував у лікарні.
Про це Суспільному повідомив речник Нацполіції Сергій Крета.

57-річний Ярослав Буяк пішов з дому і не виходив на зв’язок. Поліцейські встановили, що він перебував на стаціонарному лікуванні в місцевому медзакладі і там помер.

Речник поліції повідомив, що правоохоронці встановлюють обставини смерті. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 115 ККУ — умисне вбивство, з позначкою "безвісти відсутній".

Друг журналіста Володимир Андріїшин розповів, що дружив з Ярославом Буяком 25 років: "Він був добряком, а також був безвідмовною людиною, всім завжди намагався допомогти. Попри життєві негаразди любив і жив своєю роботою".

Ярослав Буяк народився 3 квітня 1964 року. Закінчив художню школу та філологічний факультет Тернопільського педінституту. Працював вчителем, служив в армії. Був першим завідувачем меморіального музею Соломії Крушельницької, що в селі Біла, Тернопільського району.

У журналістиці працював із 1989 року: його статті друкували місцеві та всеукраїнські видання. Започаткував і редагував у 1995—2000 роках журнал "Освітянин" та дитячу газету "П'ятниця".

Викладав у Тернопільському педінституті на кафедрі української літератури. Автор численних публіцистичних та наукових публікацій з історії української літератури. У 2015-2017 роках за контрактом служив у Збройних Силах України.





На правах реклами