Ми у Facebook
17.08.2022, 11:48

Чи потрібні рівненським батькам довідки в садочки та школи

Ми ще до кінця не знаємо, яким буде цей навчальний рік для школярів та дошкільнят. Але залишилося всього два тижня до його початку. То ж зараз багато батьків у роздумах про те, чи потрібні якісь довідки для того, щоб йти до навчальних закладів.


До нас зверталися читачі з питанням про те, чи потрібні зараз медогляди та довідки для першокласників, дошкільнят та решти школярів.

На це питання відповів міський голова Рівного Олександр Третяк:

З вересня у Рівному запрацюють всі школи та садки

- Наріжним каменем вкінці літа стає видача довідок дошкільнятам і школярам.
Дивлячись на минулі роки, як правило, процедуру профогляду переважна більшість дітей намагається пройти майже перед самим початком нового навчального року. Але фізично лікарям оглянути таку кількість діток просто неможливо, - говорить мер. - Наголошую батькам, що освітяни не будуть вимагати довідку до 1 вересня. Проходження медогляду в нашій громаді відбувається в прив’язці до дня народження. Тому прохання до батьків, проходити профогляд за 2 тижні до дня народження дитини або ж 2 тижня після.

Третяк закликає рівнян і гостей міста прийти на курси української

Нагадаємо, МОЗ України наказом від 26.01.2018 № 157 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» скасував «Медичну карту дитини» (форма № 026/о), яка раніше зберігалась у школах та дитсадках.






На правах реклами