Ми у Facebook
04.02.2023, 14:00

Як заварити червоний буряк, щоб був яскравий та солодкий

Полюбляєте страви з буряком, але приготувати овоч не вдається ідеально, то колір виварюється, то смак не надто солодкий. Є кілька моментів, які варто знати перед тим як почати готівлю.
Як зварити червоний буряк, щоб овочі мали яскравий колір та солодкий смак:

- Якщо вам потрібно зварити багато буряків, виберіть овочі однакового розміру, щоб вони одночасно приготувалися;

- Добре помийте овочі, за необхідністю використовуючи щіточку. Перекладіть у каструлю та залийте водою, щоб вона покрила всі овочі;

- Ставте на середній вогонь та варіть до готовності. Якщо потрібно, в процесі доливайте окріп;

- Якщо ви не впевнені, що буряк солодкий, то після закипання додайте 1 ст. л. цукру, також це допоможе зберегти яскравий колір. Цього ж можна досягти, якщо влити 1 ст. л. яблучного оцту чи лимонного соку;

- Як правило, на приготування середнього розміру буряка йде 1-1,5 години;
- Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, але не проколюйте багато разів, бо почне виходити сік, а нам це не потрібно;

- Потім злийте воду та залиште остигати в каструлі;

- Якщо зварені буряки залити холодною водою та залишити до повного охолодження, то шкірка зніматиметься краще;

- Приготувати буряк можна й в мультиварці в режимі Варка. Для середніх овочів ставте час 50-60 хвилин.






На правах реклами