Ми у Facebook
17.04.2015, 12:47

Юрій Осіпчук: «Я корупціонерів терпіти не буду»

У редакцію «Рівне вечірнє» звернувся начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук, якого обурила інформація, озвучена в інтерв’ю головного лікаря обласного спеціалізованого будинку дитини Юрія Кожана.
Оскільки нашим читачам важливо знати усі точки зору, ми вирішили надати можливість для коментаря і пану Осіпчуку.

— Пане Юрію, що саме вас обурило?

— Мене обурює той цинізм, з яким сьогодні намагаються відбілити окремих учасників корупційних схем. Зокрема, пана Кожана. Уже всій області відомо, що він самовільно і незаконно виписав собі премію у 8260 грн. Спочатку, він намагався «заднім числом» погодити цю премію у мене. Однак, я йому відмовив. Сказав, що не можна отримувати такі премії в той час, коли для економії бюджетних коштів ми вимушені були скоротити 300 осіб медичного персоналу. Я порадив йому звернутися з цим питанням до керівництва обласної ради, оскільки премії керівникам комунальних закладів маю погоджувати не я. Натомість, пан Кожан, вирішив, що йому не обов’язково чекати на якісь погодження. Тож він сам все підписав і отримав гроші на картку. Потім, напевно, зрозумівши, що вчинив корупційне правопорушення, намагався це приховати. А тепер у нього вистачає наглості обурюватись, що я його не підтримую.

— А які наслідки тягне за собою таке порушення, якщо його доведуть?

— А тут нічого доводити уже не потрібно. Прокурорська перевірка ці факти виявила і передала справу в суд. Суд відбувся і пана Кожана визнали винним. Йому загрожує штраф і звільнення з займаної посади. Я йому радив не чекати цього і самому звільнитися за власним бажанням. Казав, що не варто випробовувати терпіння людей, оскільки зараз градус напруги у суспільстві і так дуже високий. Ніхто більше не буде терпіти корупціонерів, які «освоюють» бюджетні гроші. Схоже він мене не зрозумів. Більше того, після цієї розмови, у нього вистачає наглості звинувачувати мене в тому, що я нібито йому погрожував. Знаю, що він подав апеляційну скаргу і сподівається на те, що суд вищої інстанції його виправдає. Крім того, мені відомо, що пан Кожан заручився підтримкою впливових в області людей, які проти мене розпочали брудну інформаційну кампанію. Однак, я від своїх переконань не відступлю і корупціонерів терпіти не буду.

— Що саме ви називаєте брудною кампанією?

— Пан Кожан замість того, щоб усвідомити свою провину та повернути назад кошти, почав у своїх проблемах звинувачувати всіх навколо. Іншими словами, перекладати з хворої голови на здорову. Мене звинуватив у тому, що я радив йому не подавати апеляцію. Журналістів в тому, що вони прийшли в суд. Коли ти працюєш на керівній посаді, то завжди маєш бути готовим до того, що твоєю роботою можуть зацікавитися як представники громадськості, так і журналісти. Прочитайте уважно його інтерв’ю. Мотивація пана Кожана просто смішна. Головний лікар заявляє, що змушений був виплатити собі премію, інакше б ці гроші пропали. Що значить пропали? Зекономлені кошти повертаються в бюджет і згодом можуть бути використані на інші, більш важливі, ніж преміювання керівництва потреби. До речі, особисто я за весь час перебування на своїй посаді жодного разу не отримував премію. Не той зараз час, щоб себе нагороджувати.




За матеріалами Рівне Вечірнє

Читати також:

У керівництві Рівненської обласної ради можливі серйозні зміни

У Рівненській обласній раді - два нові депутати

На Рівненщині новий начальник управління охорони здоров’я [+Фото]





На правах реклами